Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Раннє виявлення кризових родин дозволяє надати ефективну допомогу та зберегти сім’ю

15 січня 2014 - 11:28

Раннє виявлення кризових родин дозволяє надати ефективну допомогу та зберегти сім’ю

На виконання соціальних ініціатив Президента України Віктора Януковича в 2012-2013 роках до штату центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді регіону введено 442 посади фахівців із соціальної роботи. Спеціалісти працюють безпосередньо на території районів, сільської чи селищної ради, в мікрорайонах міст за принципом соціального дільничного. Результати їх роботи помітні вже зараз.

 Так, потягом 2013 року під соціальним супроводом центрів СССДМ Запорізької області перебувало 8476 сімей (осіб), які опинились у складних життєвих обставинах, їм було надано 587500 соціальних послуг, що в 2,6 раза більше ніж у 2012 році.

У результаті втручання фахівців у більшості випадків вдається допомогти у вирішенні ситуацій сімейного неблагополуччя - 94% кризових родин знімаються з супроводу з позитивним результатом, що, до речі, в 6 разів перевищує показник позаминулого року. Торік було взято під соціальний супровід 6176 сімей (осіб), а знято із супроводу 5 тисяч  сімей (осіб).

Серед основних причин, через які більшість сімей були поставлені на облік, превалюють складні стосунки та зневажливе ставлення між членами родини (25%); малозабезпеченість, матеріально-побутові проблеми (21%); безробіття одного або кількох членів родини (11%); ризик вилучення дитини (9,6%); інвалідність батьків або дітей (8,3%); наркотична або алкогольна залежність одного або кількох членів сім'ї (5,6%) тощо.

Протягом 2013 року у 819 сім'ях, де був ризик вилучення дитини, внаслідок проведеної роботи 1782 дитини залишилися в сім'ях та 175 дітей було повернуто до біологічних родин із закладів державного утримання.

- Раннє виявлення кризових родин дозволяє надати ефективну та оптимальну допомогу та зберегти сім’ю, яка опинилися в складних життєвих обставинах, - резюмувала директор Запорізького обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Оксана Понікарова.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

В Запорізькій області посилять безпекові заходи напередодні Великодніх свят

Перший Саміт миру для України стане платформою, що розпочне майбутній мирний процес

«Прийшов час замінити хлопців», – так Іван Скобенко пояснив своє рішення приєднатися до ЗСУ

Запорізький бізнес може долучитися до публічних закупівель через Prozorro Market

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 368 разів вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 798-го дня війни

На Запоріжжі поліцейські затримали чоловіка, який збував зброю та боєприпаси

«Прийшов час замінити хлопців», – так Іван Скобенко пояснив своє рішення приєднатися до ЗСУ

Майже 44 тисячі сімей внутрішньо переміщених осіб отримали допомогу від держави

Український бізнес отримав цифровий інструмент для виходу на міжнародні ринки

Обладнання і техніку на 162 мільйони гривень незабаром отримають військові на Запорізькому напрямку – завершено ряд тендерів