Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Олександр Пеклушенко: «Не маю сумнівів, що до кінця року автотранспорт зможе проїхати по першій черзі мостових переходів»

16 січня 2014 - 14:00

Голова обласної державної адміністрації Олександр Пеклушенко провів виїзну нараду щодо виконання робіт з будівництва мостових переходів через р.Дніпро у м. Запоріжжя.

Наразі генеральним підрядником ПАТ «Уманьавтодор» завершено роботи з будівництва транспортної розв'язки №1 (Хортицький житловий масив, пр. Радянський), на 75% виконано роботи з будівництва транспортних розв'язок №2 (о. Хортиця) та №3 (Набережна магістраль), з влаштування дорожнього покриття на естакадах і розв'язках, установки бордюрів і поребрика. Вперше в Україні при влаштуванні дорожнього покриття використовувалась асфальтобетонна гаряча мастична щільна суміш САГМЩ-10, яка  широко застосовується за кордоном. Такого асфальтобетону укладено 1084,6 т на спорудженні №6. На 100% завершено роботи з будівництва споруд №1 та №2.

- Незважаючи на негоду та складний політичний клімат країни, на відсутність до сьогоднішнього засідання Верховної Ради держбюджету на 2014 рік, наші мости будуються, процес економічного розвитку країни рухається вперед. Наші мости – це будівництво №1 в Україні, і те, що їх будівництво не зупиняється, є показником того, що Україна розвивається, економіка країни твердо стоїть на ногах з урахуванням тих пріоритетів, які визначив Президент України Віктор Янукович. 15 рятівних мільярдів конвертуються у тому числі в цей проект, - зазначив Олександр Пеклушенко.

Керівник області також підкреслив, що за сприятливого збігу обставин, тобто  ухвалення бюджету, що й сталося сьогодні,  перший транш на продовження будівництва мостових переходів у розмірі 250 млн. грн. очікується вже в лютому.

- Не маю жодних сумнівів, що до кінця року перша колона автомобілів по першій черзі наших мостів переможно проїде та підтвердить те , що Україна як економічна держава відбулася всерйоз і назавжди! – підсумував Олександр Пеклушенко.

Серед завдань на поточний рік, крім введення в експлуатацію першої черги будівництва автотранспортної магістралі, заплановано насування і монтаж прогонової будови споруди №4 ( міст через р.Старий Дніпро ) з повним комплексом дорожніх робіт. Також планується зведення пілона до проектної позначки 166 м (три яруси).

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Команда Запорізької обласної державної адміністрації  поповнилася трьома новими заступниками

В Запорізькій області посилять безпекові заходи напередодні Великодніх свят

Перший Саміт миру для України стане платформою, що розпочне майбутній мирний процес

«Прийшов час замінити хлопців», – так Іван Скобенко пояснив своє рішення приєднатися до ЗСУ

Запорізький бізнес може долучитися до публічних закупівель через Prozorro Market

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 368 разів вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 798-го дня війни

На Запоріжжі поліцейські затримали чоловіка, який збував зброю та боєприпаси

«Прийшов час замінити хлопців», – так Іван Скобенко пояснив своє рішення приєднатися до ЗСУ

Майже 44 тисячі сімей внутрішньо переміщених осіб отримали допомогу від держави

Український бізнес отримав цифровий інструмент для виходу на міжнародні ринки