Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У новому році чекаємо оновлений Палац спорту

16 січня 2014 - 15:04

Реконструкція Палацу спорту «Юність» триває і проходить згідно графіка. Хід виконання робіт сьогодні під час виїзної наради перевірив голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко. Представники компанії-підрядника продемонстрували керівнику регіону, що вже зроблено. Повністю завершено демонтажні роботи, оновлено залізобетонні конструкції, проведено інженерні мережі. Але головне – зроблено новий дах та виконано частину скління. Тож тепер будівельники можуть працювати всередині приміщення, незважаючи на негоду. Крім того, вже приступили до оновлення фасаду. Роботи на об'єкті проводять відразу за кількома напрямками. Без вихідних тут постійно працюють 70 будівельників. Зараз на черзі - проведення внутрішніх оздоблювальних робіт, встановлення вентиляції, пожежної сигналізації. Також будуть встановлювати і обладнання для льодової арени. За словами Олександра Пеклушенка,  буде зроблено все для того, щоб об'єкт був запущений цього року.

- Ситуацію на цьому об'єкті оцінюю, як задовільну. Чітко розумію і бачу, як буде йти хід будівництва надалі. Ми завершимо навесні все, що стосується скління, перейдемо до монтажу вентиляції, електрообладнання, а найголовніше - нам потрібне фінансування на отримання імпортного обладнання для льодового майданчика, що забезпечить нам нормальне проведення змагань з хокею та нормальне функціонування льодового покриття. Тому завдань багато, але всі вони вирішуються. Особливо з урахуванням того, що вдалося зробити Президенту України Віктору Януковичу в плані отримання тих преференцій, тих рятівних 15 мільярдів, що сьогодні конвертуються в такі об'єкти, як наш Палац спорту «Юність». Ми зробимо все можливе і неможливе, але в новому році буде новий Палац спорту, - заявив Олександр Пеклушенко.

Згідно з проектом реконструкції, загальна площа Палацу спорту «Юність» складе 8460 квадратних метрів, а площа льодової арени - 1800 квадратних метрів. Місткість трибун у залі під час проведення спортивних заходів розрахована майже на 3200 чоловік. У разі проведення концертів Палац спорту буде здатний вмістити 4000 глядачів.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також