Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

При фінансуванні робіт перевага надаватиметься об’єктам з високим рівнем будівельної готовності

20 січня 2014 - 13:54

При фінансуванні робіт перевага надаватиметься об’єктам з високим рівнем будівельної готовності

Під час апаратної наради з питань забезпечення життєдіяльності регіону, яку провів голова облдержадміністрацій Олександр Пеклушенко, його перший заступник Віктор Ємельяненко поінформував про стан будівництва об’єктів соціально-культурного, природоохоронного та житлово-комунального призначення.

- Минулого року на реалізацію інвестиційних проектів соціально-економічного розвитку регіону за рахунок усіх джерел фінансування передбачалось спрямувати 149,4 млн. грн., у тому числі на погашення кредиторської заборгованості за виконані роботи в 2012 році - 11,4 млн. грн., - повідомив Віктор Ємельяненко.

За словами посадовця, за рахунок коштів держбюджету місцевим бюджетам було передбачено суму в обсязі 87,7 млн. грн. З них 17,13 млн. грн. –  субвенція на здійснення заходів соціально-економічного розвитку окремих територій, 25,3 млн. грн. – субвенція на будівництво, реконструкцію, ремонт та утримання вулиць і доріг комунальної власності в населених пунктах, 37,9 млн. грн. – кошти з держбюджету на здійснення заходів по створенню мережі регіональних перинатальних центрів, забезпечених інноваційними технологіями та сучасним обладнанням, 4,7 млн. грн. – державні капітальні видатки, які розподіляються КМУ, 2,64 млн. грн. – кошти державного фонду регіонального розвитку.

В обласному бюджеті було передбачено 61,7 млн. грн., з них з обласного фонду охорони навколишнього природного середовища – 29,9 млн. грн., з обласного дорожнього фонду – 16 млн. грн., з бюджету розвитку – 15,8 млн. грн.

Станом на 1 січня поточного року профінансовано 97,46 млн. грн., у тому числі за рахунок коштів держбюджету місцевим бюджетам – 67,88 млн. грн., за рахунок коштів обласного бюджету – 29,58 млн. грн.

- У зв’язку з тим, що наприкінці минулого року несвоєчасно перераховувались кошти установами Державної казначейської служби України за зареєстрованими зобов’язаннями розпорядників коштів держбюджету, станом на 1 січня поточного року виникла кредиторська заборгованість за виконані роботи на 52 об’єктах на загальну суму 6,62 млн. грн., у тому числі за рахунок обласного бюджету - 3,78 млн. грн. На наступній сесії обласної ради це питання буде закрито, - наголосив Віктор Ємельяненко.

За словами посадовця, протягом минулого року було введено в експлуатацію водопровідні мережі загальною протяжністю 13065 пог.метрів, що дало можливість поліпшити забезпечення питною водою жителів низки населених пунктів області. Також було введено в експлуатацію 4619,3 пог.метрів каналізаційних колекторів, побудовано очисні споруди Орловського психоневрологічного інтернату Мелітопольського району, реконструйовано каналізаційну насосну станцію в смт Куйбишево, прокладено каналізаційні колектори у Токмаку та Гуляйполі.

Крім того, минулого року завершено міжрайонний скидний колектор для захисту від затоплення населених пунктів та орних земель Веселівського, Михайлівського та Мелітопольського районів загальною протяжністю 18220 пог.метрів, що дозволило ліквідувати підтоплення населених пунктів. Також здійснено реконструкцію центральної котельні у м.Оріхів, що забезпечило сталу подачу тепла в опалювальний період.

Протягом минулого року введено в експлуатацію такі важливі об’єкти: першу чергу обласного перинатального центру, лікувальний корпус обласної дитячої лікарні, пансіонат для ветеранів праці у м.Бердянськ, виконано роботи на 335 об’єктах дорожнього господарства комунальної власності на площі 127,7 тис. кв.метрів, виконано значний обсяг робіт з реконструкції будівлі обласної філармонії, триває виконання робіт на полігонах твердих побутових відходах у с.Велика Білозерка, м.Гуляйполе та м.Кам’янка-Дніпровська, розпочато роботи в хірургічному корпусі обласної клінічної лікарні.

Крім того, минулого року  газифіковано села Андріївка Пологівського району, Воздвижівка Гуляйпільського району та Азов Приморського району, загальна протяжність газопроводів – 23,5 км.

- Поточного року капітальні вкладення планується спрямувати на продовження будівництва чи реконструкції об’єктів з високим рівнем будівельної готовності. Пріоритети надані соціально значущим об’єктам охорони здоров’я, освіти, культури, а також об’єктам водопостачання та водовідведення, теплопостачання, природоохоронним заходам, продовженню капітального та поточного ремонту доріг на території області, - зазначив Віктор Ємельяненко.

За словами посадовця, до переліку основних перехідних об’єктів з високим рівнем готовності увійшли друга черга обласного перинатального центру, обласний протитуберкульозний диспансер, хірургічний корпус та харчоблок обласної клінічної лікарні, поліклініка Якимівської ЦРЛ.

Крім того,  буде розпочато роботи на таких об’єктах: поліклініці обласного онкологічного диспансеру (реконструкція), обласному центрі соціальної реабілітації дітей-інвалідів, об’єктах водопостачання, газифікації та каналізації в населених пунктах області.

- Наприкінці весни – на початку літа ми отримаємо сучасне обладнання для обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф на загальну суму 12 млн. грн. Особливу увагу  приділимо поліклініці обласного онкологічного диспансеру, де щодня вишиковується величезна черга до реєстратури, де на площі лише 16 кв.метрів  працює тільки два вікна. Необхідно зробити зал очікування, впровадити електронну чергу. Словом, треба створити нормальні людські умови для перебування пацієнтів, - зазначив Олександр Пеклушенко.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 813-го дня війни

Запоріжці долучилися до науково-практичної конференції «Україно моя вишивана»

Спорт, патріотизм та ментальне здоров'я: в День вишиванки школярі навчались опановувати власні емоції

В Запоріжжі створили вишиванку-оберіг, яка стане талісманом для воїнів на передовій

Запорізький край відзначає день вишиванки

Емоції, командний дух та воля до перемоги: «Їжаки» тріумфують у фіналі «Пліч-о-пліч» у Запоріжжі

«Незламний хаб» розквітнув вишиванками: переселенці з окупованих територій відзначили свято єдності та підтримки

СБУ ідентифікувала 6 колаборантів з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі, які забезпечували перевезення бюлетенів під час проведення фейкових виборів

Оголошено набір на безоплатне навчання на психологів, що працюють з ветеранами

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Двох чоловіків та жінку поранено під час ворожої атаки по Василівському району.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 812-го дня війни