Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Олександр Пеклушенко: «Обласний Центр екстреної медичної допомоги має стати кращим в Україні»

20 січня 2014 - 14:43

Голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко провів зустріч з керівником Національного проекту «Вчасна допомога» Олексієм Навроцьким, який прибув до Запоріжжя ознайомитися з будівництвом обласного Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф. Головна тема обговорення - поставка до запорізького Центру сучасного обладнання для його повноцінного функціонування. Як відомо, наша область не потрапила до кола пілотних регіонів, що мають першочергове право на отримання обладнання. При цьому наш Центр за темпами зведення набагато випереджає будівництва в пілотних областях. Тому керівництво Національного проекту прийняло рішення додати запорізький об'єкт до числа пріоритетних на цей рік. За словами Олексія Навроцького, сучасне обладнання вартістю понад 10 мільйонів гривень надійде в Запоріжжя в числі перших.

- Це серверна, комп'ютери, телекомунікаційне обладнання та сучасне програмне забезпечення, яке має підняти на принципово інший рівень диспетчеризацію і принципово інший рівень технологічне забезпечення екстреної медичної допомоги в регіоні. Те, що сьогодні Національний проект «Вчасна допомога» побачив у Запорізькій області, - це висока готовність інфраструктури і висока динаміка підготовки об'єкта. Те, що ми побачили, повністю відповідає тому, що ми повинні були побачити. Приміщення для серверної, диспетчерської - все розраховано відповідно до кращих стандартів. Питань у нас не виникло. Тому ми впевнені, що в рамках фінансування Національного проекту Запорізький регіон цього року буде одним з пріоритетних, він цього цілком заслуговує. Якщо називати об'єктивні терміни, нам  дуже хотілося б уже влітку поставити комплекс обладнання вартістю до 12 мільйонів гривень. Крім того, в рамках проекту проводиться не тільки поставка, але й весь комплекс пусконалагоджувальних робіт, - заявив Олексій Навроцький.

Очільник регіону Олександр Пелкушенко запевнив керівника нацпроекту, що регіональна влада зробить все необхідне для завершення зведення Центру екстреної медичної допомоги. Планується, що через кілька місяців об'єкт  буде повністю готовий до встановлення обладнання та старту роботи. За словами Олександра Пеклушенка, з самого початку все робилося так, аби запорізький центр по праву вважався кращим у країні.

- Гарантую, що ми вже наприкінці першого кварталу завершимо об'єкт. Цей центр -на особливому контролі обласної влади. Він буде дуже функціональний - там буде, крім диспетчерської та серверної, кімната для персоналу, навчальний центр, адміністративний корпус. Будівельні роботи там виконують щодня. Застосовують кращі технології і кращі матеріали. У нас є й необхідний досвід, і достатньо бажання та сил, щоб завершити цей об'єкт. Тому, вірю, що разом з вами зробимо найкращий Центр екстреної медицини в Україні, - наголосив голова облдержадміністрації.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 813-го дня війни

Запоріжці долучилися до науково-практичної конференції «Україно моя вишивана»

Спорт, патріотизм та ментальне здоров'я: в День вишиванки школярі навчались опановувати власні емоції

В Запоріжжі створили вишиванку-оберіг, яка стане талісманом для воїнів на передовій

Запорізький край відзначає день вишиванки

Емоції, командний дух та воля до перемоги: «Їжаки» тріумфують у фіналі «Пліч-о-пліч» у Запоріжжі

«Незламний хаб» розквітнув вишиванками: переселенці з окупованих територій відзначили свято єдності та підтримки

СБУ ідентифікувала 6 колаборантів з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі, які забезпечували перевезення бюлетенів під час проведення фейкових виборів

Оголошено набір на безоплатне навчання на психологів, що працюють з ветеранами

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Двох чоловіків та жінку поранено під час ворожої атаки по Василівському району.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 812-го дня війни