Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Реалізація нових соціальних ініціатив Президента України

В області реалізується Програма зайнятості населення

20 січня 2014 - 15:57

З метою реалізації соціальних ініціатив Президента України в області реалізується Програма зайнятості населення Запорізької області на період до 2017 року, затверджена рішенням обласної ради від 30.05.2013 № 7.

Програму розроблено з урахуванням вимог Закону України «Про зайнятість населення» у новій редакції та положень Програми сприяння зайнятості населення та стимулювання створення нових робочих місць на період до 2017 року.

За даними моніторингу в січні-листопаді 2013 року в області створено 31,4 тис. нових робочих місць, з яких 22,2 тис. – суб’єктами підприємництва. Виконання річного завдання за цей період складає 108,4 %.

Протягом 2013 року в обласній службі зайнятості перебувало на обліку 2095 осіб з інвалідністю, з яких за сприяння служби зайнятості працевлаштовані 633 особи, брали участь у громадських та інших роботах тимчасового характеру – 118 осіб, проходили професійне навчання – 157 осіб, одержали одноразову виплату допомоги по безробіттю для організації підприємницької діяльності - 31 особа та отримали ваучери для перепідготовки, спеціалізації, підвищення кваліфікації - 14 осіб.

Проблема легалізації трудових відносин між роботодавцями та найманими працівниками, легалізації тіньової зайнятості та заробітної плати перебуває у сфері постійної уваги облдержадміністрації.

У жовтні 2013 року в області проведено Місячник добровільної легалізації зайнятості. Виконання Плану по проведенню Місячника дозволило опрацювати механізми взаємодії органів місцевої влади з контролюючими, наглядовими та фіскальними органами щодо виявлення, упередження та руйнування схем “тіньової” зайнятості, забезпечити скорочення її обсягів та підвищити рівень соціальної захищеності найманих працівників області.

За даними Головного управління Міндоходів у Запорізькій області протягом 2013 року виявлено та залучено до оподаткування 8,8 тис. неоформлених найманих працівників, з них працевлаштовано на постійну роботу 8,5 тис. осіб. Встановлена цим працівникам заробітна плата склала 12,2 млн. грн. Сума податку з доходів зазначених фізичних осіб, що відраховуватиметься щомісяця до бюджету, становить 1,8 млн. грн.

 

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

єВідновлення в Запорізькій області: майже 700 людей вже отримали компенсації за пошкоджене житло

Впродовж доби окупанти 462 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 810-го дня війни

Робота є, головне – щоб було бажання працювати, – директорка Запорізького обласного центру зайнятості Ірина Дуднік

Іван Федоров про організацію окупантами курортного сезону на ТОТ

Жінки Запорізької області можуть отримати грант на розвиток власної справи

Обрізка та видалення дерев у Запоріжжі: куди звертатися з питаннями

За матеріалами СБУ судитимуть ще 8 колаборантів, які співпрацюють з ворогом на тимчасово окупованій території Запорізької області

Як «купити» страховий стаж?

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 399 разів вдарили по Запорізькій області