Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Усі служби регіону перебувають в стадії повної готовності до погіршення погодних умов

20 січня 2014 - 16:43

В облдержадміністрації відбулося засідання обласного штабу з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій у Запорізькій області, пов’язаних з можливими несприятливими погодними умовами зимового періоду, яке провів перший заступник голови ОДА, голова штабу Віктор Ємельяненко.

- За перші 20 днів поточного року кількість аварійних ситуацій на об’єктах життєзабезпечення регіону зменшилась на 47% у порівнянні з аналогічним періодом минулого року. Так, за цей час виникло дев’ять  аварій, з них чотири – в системах електропостачання, три – в системах водопостачання, по одній – в системах газо- та теплопостачання. Також на 47% зменшилась кількість ДТП, на 6% - кількість пожеж. На сьогодні налагоджено системи взаємоінформування та реагування на такі події, відпрацьовано алгоритми дій відповідних служб, - повідомив Віктор Ємельяненко.

За словами посадовця, в області впроваджено постійний моніторинг змін прогнозів погодних умов та оперативне інформування про них місцевих органів влади та відповідних служб.

Минулого року в області проведено вісім командно-штабних навчань, три штабні тренування пройшли під керівництвом голови облдержадміністрації Олександра Пеклушенка. 21 листопада відбулося обласне штабне спеціальне тренування з оглядом спецтехніки.

З 21 по 25 жовтня в області здійснювалися перевірки обласних служб цивільного захисту та визначених об’єктів господарювання. Всі служби готові до дій за призначенням.

- Проведено уточнення карт-схем зон можливого виникнення на території області надзвичайних ситуацій. Визначено 72 ділянки автодоріг державного та регіонального значення загальною протяжністю 114,5 км, де найбільш імовірні утворення транспортних заторів внаслідок снігових заметів та ожеледиці. На автодорогах загального користування області визначено 47 місць відстою важковантажної автомобільної техніки в період сильних снігових заметів та ожеледиці, на яких сплановано розгорнути пункти обігріву та харчування.

- В області забезпечено створення резерву паливно-мастильних матеріалів. На сьогодні в регіональному матеріальному резерві в наявності 28,05 тис. літрів паливно-мастильних матеріалів. У матеріальних резервах місцевого рівня накопичено дизпалива 62,9 тис. літрів, бензину - 40,7 тис. літрів, - повідомив Віктор Ємельяненко.

Наразі в області розгорнуто 270 пунктів обігріву, до яких уже звернулися 3853 громадян. Для попередження загибелі людей від переохолодження створено 148 груп соціальних патрулів, якими надано допомогу 91 особі.

У районах та містах області укладено 174 договори з підприємствами та суб’єктами господарювання на використання 357 одиниць їхньої техніки. «Запорізьким облавтодором» підготовлено 256 од.техніки та укладено 53 договори.

У випадку ускладнення погодних умов, пов’язаних із сніговими заметами, до розчистки автомобільних доріг загального користування та вуличної мережі населених пунктів заплановано залучити загалом 824 одиниці спецтехніки (техніка міст обласного значення, «Запорізького облавтодору», ГУ ДСНС у Запорізькій області, підрозділів Збройних Сил України).

У разі ускладнення нормальних умов життєдіяльності регіону в результаті негоди та для охорони громадського порядку додатково заплановано залучити 487 одиниць техніки ВАТ «Запоріжжяобленерго», ПАТ «Запоріжгаз», КП «Облводоканал», концерну «Міські теплові мережі», ГУ УМВС України в Запорізькій області та інших служб.

У ході засідання було заслухано керівників служб цивільного захисту області про готовність до дій у складних погодних умовах та обговорено проблемні питання щодо готовності до дій при виникненні складних обставин та надзвичайних подій.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 813-го дня війни

Запоріжці долучилися до науково-практичної конференції «Україно моя вишивана»

Спорт, патріотизм та ментальне здоров'я: в День вишиванки школярі навчались опановувати власні емоції

В Запоріжжі створили вишиванку-оберіг, яка стане талісманом для воїнів на передовій

Запорізький край відзначає день вишиванки

Емоції, командний дух та воля до перемоги: «Їжаки» тріумфують у фіналі «Пліч-о-пліч» у Запоріжжі

«Незламний хаб» розквітнув вишиванками: переселенці з окупованих територій відзначили свято єдності та підтримки

СБУ ідентифікувала 6 колаборантів з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі, які забезпечували перевезення бюлетенів під час проведення фейкових виборів

Оголошено набір на безоплатне навчання на психологів, що працюють з ветеранами

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Двох чоловіків та жінку поранено під час ворожої атаки по Василівському району.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 812-го дня війни