Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У Запоріжжі під відкритим небом відбувся фестиваль колядок та вертепів

21 січня 2014 - 10:37

В області завершується цикл заходів, присвячених новорічним святам, Різдву Христовому та Водохрещі. Одним з останніх став перший запорізький фестиваль колядок та вертепів «Радуйся, земле!», який відбувся в центрі м.Запоріжжя.

Захід проведено за ініціативи обласного центру патріотичного виховання молоді, Української православної церкви та за підтримки управління молоді, фізичної культури на спорту облдержадміністрації.

Як повідомила начальник управління Наталія Власова, до уваги запоріжців було запропоновано театралізоване вертепне дійство, справжні різдвяні міні-вистави, колядки та народні обряди у виконанні талановитої запорізької молоді. Просто неба команди-учасники фестивалю та творчі колективи вітали запоріжців з різдвяними святами на центральному проспекті м.Запоріжжя.

Захід розпочався з благословення архієпископа Запорізького та Мелітопольського Луки, який зазначив, що проведення цього заходу надасть можливість не лише проявити дітям та молоді свої артистичні таланти, а й сприятиме піднесенню українського духу запоріжців.

- Завдяки таким заходам ми зберігаємо та примножуємо традиції колядування, духовну спадщину наших предків, укріплюємо зв’язок між поколіннями. Ці пісні надихають на злагоду, мир і благополуччя, вселяють віру в краще майбутнє та додають нам розуміння, що Божа милість завжди перебуває з нами, - зазначила Наталія Власова.

За популяризацію національної культури, відродження звичаїв Запорізького краю, збереження традицій українського народу нагороджено колективи ПК «Орбіта», народний ансамбль «Яблунька», хор «Запорозькі козаки», вокальний ансамбль «Співзвуччя» та народний хор «Родники».

У номінації «Оригінальність театралізованого дійства» було відзначено клуб патріотичного виховання «Відродження», кращою «Різдвяною зіркою» став осередок Запорізької юнацько-спортивної школи «Спас» - «Спас-Яр». Студентів коледжу радіоелектроніки ЗНТУ нагороджено в номінації «Кращий сценічний персонаж», а вокальний ансамбль української пісні «Хортичаночка» Запорізького педагогічного коледжу визнано кращим у номінації «Зразкова виконавська майстерність».

У номінації «Краща театралізація народного звичаю»  відзначено вихованців недільної школи при храмі Св.Прав. Іоанна Кронштадтського спільно з Театром моди, таланту та успіху ім.Ірини Борщ, які показали справжній вертеп та пригощали гостей фестивалю традиційними українськими стравами.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Впродовж доби окупанти 438 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 813-го дня війни

Запоріжці долучилися до науково-практичної конференції «Україно моя вишивана»

Спорт, патріотизм та ментальне здоров'я: в День вишиванки школярі навчались опановувати власні емоції

В Запоріжжі створили вишиванку-оберіг, яка стане талісманом для воїнів на передовій

Запорізький край відзначає день вишиванки

Емоції, командний дух та воля до перемоги: «Їжаки» тріумфують у фіналі «Пліч-о-пліч» у Запоріжжі

«Незламний хаб» розквітнув вишиванками: переселенці з окупованих територій відзначили свято єдності та підтримки

СБУ ідентифікувала 6 колаборантів з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі, які забезпечували перевезення бюлетенів під час проведення фейкових виборів

Оголошено набір на безоплатне навчання на психологів, що працюють з ветеранами

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Двох чоловіків та жінку поранено під час ворожої атаки по Василівському району.