Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Військовослужбовці вшанували День Соборності України

21 січня 2014 - 14:46

У Запорізькому облвійськкоматі відбулося засідання круглого столу "Соборність України: погляд в історію" з нагоди Дня Соборності та Свободи України.

У заході взяли участь особовий склад облвійськкомату, військовослужбовці місцевого гарнізону, науковці, викладачі вищих навчальних закладів, громадські активісти та духовенство.

Заступник обласного військового комісара з виховної роботи полковник Михайло Логвінов  звернув особливу увагу  на особливості Української революції 1917-1921 років, яка мала характер як національної, так і соціально-економічної. Проте внутрішні та зовнішні чинники призвели до поразки Української Народної Республіки і втрати нею незалежності. В цьому контексті офіцер наголосив, що без боєздатної професійної армії неможливо відстояти незалежність Української держави, тож сьогодні Збройні Сили України є гарантом її державної незалежності.

Магістр державного управління центру "Політика та освіта" обласного інституту післядипломної педагогічної освіти Наталія Богомолова зазначила, що Акт Злуки спирався на споконвічну мрію українського народу про незалежну, соборну національну державу і став могутнім виявом волі українців до етнічної й територіальної консолідації.

У свою чергу старший викладач кафедри історії, теорії держави і права юридичного факультету Запорізького національного університету Ігор Зубко наголосив, що хоча Акт Злуки Західно-Української Народної Республіки та Української Народної Республіки 22 січня 1919 р. залишився декларацією, у документі була чітко зафіксована воля багатомільйонного народу про єднання.

Священик Запорізької єпархії Української православної церкви протоієрей Олександр благословив військовослужбовців та працівників Збройних Сил України на ратну службу і працю в ім'я Української держави.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 813-го дня війни

Запоріжці долучилися до науково-практичної конференції «Україно моя вишивана»

Спорт, патріотизм та ментальне здоров'я: в День вишиванки школярі навчались опановувати власні емоції

В Запоріжжі створили вишиванку-оберіг, яка стане талісманом для воїнів на передовій

Запорізький край відзначає день вишиванки

Емоції, командний дух та воля до перемоги: «Їжаки» тріумфують у фіналі «Пліч-о-пліч» у Запоріжжі

«Незламний хаб» розквітнув вишиванками: переселенці з окупованих територій відзначили свято єдності та підтримки

СБУ ідентифікувала 6 колаборантів з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі, які забезпечували перевезення бюлетенів під час проведення фейкових виборів

Оголошено набір на безоплатне навчання на психологів, що працюють з ветеранами

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Двох чоловіків та жінку поранено під час ворожої атаки по Василівському району.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 812-го дня війни