Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Усі соціальні виплати запоріжці отримують вчасно та в повному обсязі

21 січня 2014 - 15:50

Усі соціальні виплати запоріжці отримують вчасно та в повному обсязі

Заступник голови обласної державної адміністрації Андрій Гамов взяв участь у всеукраїнській селекторній нараді, яку провела Міністр соціальної політики України Наталія Королевська.

Як підкреслила урядовець, головне завдання на сьогодні – незалежно від політичної ситуації забезпечити сталу роботу соціальної сфери.

- Маємо зберегти соціальний мир у державі, а це – виконання  соціальних гарантій та соціального захисту вразливих верств населення. Вкрай важливо ефективно використати кожну гривню та простежити за адресністю допомоги, - акцентувала увагу учасників наради Наталія Королевська.

За словами Міністра соціальної політики України, для виплати всіх видів соціальної державної допомоги в січні необхідно понад 3,6 млрд. грн., перший транш цієї суми вже повністю профінансований. Разом з тим, Наталія Королевська повідомила, що має запитання до представників ряду територій, де люди не отримали ці виплати вчасно. Йдеться про Херсонську, Донецьку, Івано-Франківську, Луганську та Харківську області.

Також урядовець зупинилась на питанні забезпечення пенсійних виплат. На ці потреби в січні необхідно 21,2 млрд. грн. Виплати проводяться згідно графіка, без затримок та в повному обсязі.

 Враховуючи погодні умови, особливу увагу керівники територій мають приділити забезпеченню роботи соціальних об’єктів, яких у країні функціонує 2,5 тисячі. На особливий контроль має бути поставлена робота соціальних патрулів, пунктів обігріву, гарячого харчування тощо.

Про ситуацію в Запорізькій області поінформував заступник голови ОДА Андрій Гамов. Посадовець повідомив, що на території регіону відсутня заборгованість по соціальних виплатах. Пенсії профінансовані вже на  83%.

Щодо підтримки людей без постійного місця проживання та звільнених з місць позбавлення волі заступник голови облдержадміністрації відзначив, що на території регіону функціонує 25 територіальних центрів та шість стаціонарних відділень, які надають послуги найбільш уразливим категоріям населення. Забезпечена робота пунктів обігріву та гарячого харчування. За словами Андрія Гамова, годувати бездомних почали ще торік, на ці цілі з обласного бюджету було виділено майже 100 тис. грн.. З обласного бюджету  в 2014 році заплановано  спрямувати 210 тис. грн.. на гаряче харчування.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 438 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 813-го дня війни

Запоріжці долучилися до науково-практичної конференції «Україно моя вишивана»

Спорт, патріотизм та ментальне здоров'я: в День вишиванки школярі навчались опановувати власні емоції

В Запоріжжі створили вишиванку-оберіг, яка стане талісманом для воїнів на передовій

Запорізький край відзначає день вишиванки

Емоції, командний дух та воля до перемоги: «Їжаки» тріумфують у фіналі «Пліч-о-пліч» у Запоріжжі

«Незламний хаб» розквітнув вишиванками: переселенці з окупованих територій відзначили свято єдності та підтримки

СБУ ідентифікувала 6 колаборантів з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі, які забезпечували перевезення бюлетенів під час проведення фейкових виборів

Оголошено набір на безоплатне навчання на психологів, що працюють з ветеранами

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області