Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запоріжці продовжують реалізацію проекту «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду-ІІ»

22 січня 2014 - 10:28

В області успішно триває реалізація другої фази Проекту ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду-ІІ».

Основними партнерами Проекту в другій фазі відібрано 37 сільських рад з дев’яти районів Запорізької області - Бердянського, Гуляйпільського, Кам’янсько-Дніпровського, Куйбишевського, Новомиколаївського, Оріхівського, Пологівського, Приазовського та Якимівського. За рішенням керівництва Проекту додатково долучено ще три райони — Василівський, Веселівський та Токмацький. На цих територіях створено 49 громадських організацій, які пройшли державну реєстрацію юридичних осіб, затвердили плани розвитку своїх громад на 2012-2015 роки та пріоритети.

Загальна вартість Проекту – понад  11 млн. грн., з яких приблизно 5,8 млн. грн. складають кошти Проекту ЄС/ПРООН.

- Головні результати, які будуть досягнуті завдяки реалізації проекту, - підвищення рівня життя в сільських, селищних та міських громадах шляхом комплексного відновлення, ефективного використання та системного управління базовими об’єктами місцевої інфраструктури, - зазначив координатор проекту «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду-ІІ» по Запорізькій області Олександр Рябий.

Станом на 1 січня 2014 року всі громади розробили власні ініціативи та затвердили їх у центральному офісі Проекту. Повністю профінансовано та завершено 42 проекти із 57.

За час реалізації ІІ етапу Проекту проведено 115 засідань Форумів місцевого розвитку в районах,  222 тренінги, навчання в рамках Проекту пройшли 3741 представник громад та 880 представників органів виконавчої влади та місцевого самоврядування.

Обсяг та вартість робіт, запланованих на І квартал 2014 року, орієнтовно становить 1,1 млн. грн., з яких кошти Проекту ЄС/ПРООН - 140,00 тис. грн.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також