Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Програма «Сільське подвір’я» 15 років допомагає селянам

22 січня 2014 - 14:52

Засідання координаційної ради з питань підтримки індивідуального житлового будівництва на селі провів заступник голови обласної державної адміністрації Олег Ніколенко.

З підсумками реалізації програми «Сільське подвір’я» у 2013 році членів коордради ознайомила директор обласного Фонду підтримки індивідуального житлового будівництва на селі Людмила Любім. Коментуючи показники реалізації програми, вона повідомила, що в Запорізькій області на кредитування була спрямована найбільша сума серед усіх регіонів – 10,6 млн. грн. (І місце в країні). Серед лідерів область і за кількісними показниками виконання програми –  введення в експлуатацію  житлових будинків (107 -  І місце) та газифікації садиб (557 -  ІІ місце).

У структурі наданих кредитів 70% спрямовано на  газифікацію,  20% - на будівництво, реконструкцію та придбання житла,  до 10% - на придбання сільськогосподарської техніки та худоби.

Людмила Любім відзначила, що обласний Фонд напрацював базу даних людей, які бажають взяти кредит, дехто з них звертається повторно вже по завершенні виплати першого кредиту.

- Програма надає  реальну підтримку селянам уже понад 15 років. Люди їй довіряють, звертаються за допомогою та отримують кошти, які використовують на розвиток власного господарства чи покращення умов проживання на селі, - резюмував заступник голови ОДА Олег Ніколенко.

Також  учасники заходу розглянули пропозиції, підготовлені керівництвом Фонду підтримки індивідуального житлового будівництва на селі щодо потреб у коштах на 2014 рік.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також