Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Олександр Пеклушенко: «Ми повинні підтримати Президента й допомогти встановити мир та порядок у країні»

22 січня 2014 - 15:31

В обласній раді відбулися збори депутатів усіх рівнів Запорізької області, в яких взяв участь голова обласної державної адміністрації Олександр Пеклушенко. Привід для зборів – обговорення ситуації, що склалася в м.Києві, а також прийняття звернення до Президента України, Уряду, голови Верховної Ради України та лідерів парламентських політичних партій.

У заході взяли участь 409 депутатів усіх рівнів, представники громадських організацій, керівники органів місцевого самоврядування регіону. Кожен з них мав можливість звернутися до колег, внести свої пропозиції щодо можливих варіантів розв’язання ситуації в м. Києві та прийняття звернення до Президента України Віктора Януковича.

Олександр Пеклушенко також звернувся до депутатів і закликав їх підтримати Президента для встановлення миру та порядку в країні.

- Експромт, який відбувся в Києві, був запланований набагато раніше. Хто може повірити, що добре підготовлені бойові структури з таким матеріально-технічним забезпеченням було зібрано за один день через непідписання Угоди з Євросоюзом? Усе це було заплановано раніше, але відтерміновано на пізніший час. Угода мала бути підписана, і це викликало б товарну експансію, повний економічний та виробничний параліч, фінансовий банківський колапс. У результаті люди вийшли б на акції протесту не через непідписання угоди, а через невиплату зарплат та пенсій, зупинку виробництва, - наголосив Олександр Пеклушенко.

За словами керівника області, саме рятівне рішення Президента України Віктора Януковича щодо отримання 15-мільярдного кредиту, зниження ціни на газ, перспективи отримання китайського та азіатського кредитів дозволило зберегти пенсії та зарплати, дозволило країні рухатися вперед.

- Таке рішення Президента та врятування економіки України ніяк не входило у плани тих, хто називає себе опозиціонерами. Вони добре розуміли, що влада їм не потрібна, вони не можуть розібратися навіть поміж собою. Вони нічого не можуть, лише розмовляти та розхитувати країну. Але ми маємо розуміти і власну вину. Порівняйте кількість опозиціонерів у Києві та людей, котрі підтримують Президента. Кого більше?  Тож я переконаний, що ми повинні висловити свою позицію, підтримати Президента України та допомогти встановити мир та порядок у країні, - підбив риску Олександр Пеклушенко.

За підсумками зборів депутати прийняли звернення до Президента України, Прем’єр-міністра,  голови Верховної Ради та лідерів парламентських партій.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Запоріжжя відвідала координаторка ООН в Україні Деніз Браун – обговорили напрямки підтримки прифронтової області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Перші 5 підземних шкіл побудуємо у Запорізькій області, – Іван Федоров

Впродовж доби окупанти 383 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 797-го дня війни

Іван Федоров про російську пропаганду на ТОТ

З травня розпочинається подання заявок на отримання субсидій на землю для аграріїв з постраждалих регіонів

Олександр Педан зустрівся з запорізькими школярами на «НеЛекціях 2.0»

Юні мешканці Запорізької області відправились в «Артек» на оздоровлення

Запоріжці отримали від благодійників набори засобів гігієни

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Іван Федоров про логістичний проєкт росії на ТОТ