Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Протягом року ціни на хліб залишатимуться стабільними – на рівні 2013 року

23 січня 2014 - 14:05

В обласній державній адміністрації відбулося урочисте підписання Угоди між обласною державною адміністрацією та керівниками хлібопекарських і борошномельних підприємств щодо узгоджених дій на ринку борошна, хліба та хлібобулочних виробів у Запорізькій області в 2014 році.

З однієї сторони документ завізував перший заступник голови облдрежадміністрації Віктор Ємельяненко, з іншої - ПАТ «Запорізький хлібозавод №3», ПАТ «Запорізький хлібозавод №5», ДП  «Агросервіс 2000», ВАТ «Бердянський хлібокомбінат», ВАТ «Оріхівський хлібокомбінат», ТОВ «Хліб Токмака» та ТОВ «Мелітопольський хлібокомбінат». Саме ці підприємства виробляють майже 90% усього хліба в області.

Як пояснив Віктор Ємельяненко, підписання угоди стало наслідком налагодженого діалогу між обласною владою та хлібовиробниками.

- Вже стало традицією щороку узгоджувати дії облдержадміністрації та керівників провідних хлібопекарських підприємств області на ринку хліба та хлібопродуктів у частині виробництва та оптово-відпускних цін на хліб та хлібобулочні вироби тих сортів, які користуються найвищим споживчим попитом у регіоні. Минулого року завдяки спільним діям виконавчої влади та запорізьких хлібозаводів № 3 та № 5, Бердянського, Оріхівського,  Мелітопольського хлібокомбінатів та ТОВ «Хліб Токмака» ціни на хліб та хлібобулочні вироби були стабільні і відповідали зазначеним в угоді. Сьогодні ми підписуємо угоду на поточний рік, і ціни на хліб залишаються на рівні минулого року, - зазначив Віктор Ємельяненко.

Відповідно до умов Угоди 2013 року затверджено асортимент хліба та хлібобулочних виробів, які користуються найвищим попитом у жителів області. До цього асортименту ввійшло 21 найменування хліба, виробленого з пшеничного борошна, сім найменувань житньо-пшеничного хліба та 15 найменувань батонів.

- Торік аграріями області зібрано 2,1 млн. тонн зернових, у тому числі майже 1,5 млн. тонн пшениці, з якої біля 60 % - продовольча. Гарний урожай зернових забезпечив стабільну цінову ситуацію на ринку хліба та хлібопродуктів у ІІ півріччі 2013 року та дає можливість зберегти стабільність і поточного року. На сьогодні в області є достатня кількість продовольчої пшениці для виробництва хліба та хлібобулочних виробів. Станом на 1 січня на зберіганні знаходиться 309,7 тис. тонн продовольчої пшениці, що повністю забезпечує потребу регіону до майбутнього врожаю, - повідомив Віктор Ємельяненко.

Поточного року облдержадміністрацією та керівниками ПАТ «Запорізький хлібозавод № 3», ПАТ «Запорізький хлібозавод № 5», ПАТ «Бердянський хлібокомбінат», ПАТ «Оріхівський хлібокомбінат» та ТОВ «Хліб Токмака» підписано трьохсторонні договори на поставку пшеничного та житнього борошна, виробленого із зерна державного інтервенційного фонду, та передано їх до ПАТ «Аграрний фонд»  загальним обсягом 2,7 тис. тонн пшеничного та   260 тонн житнього борошна. Угода діятиме рівно рік - до 23 січня 2015 року.

У новій Угоді зазначено мінімальні обсяги виробництва хліба та хлібобулочних виробів сортів, які користуються найвищим споживчим попитом у Запорізькій області, у 2014 році, а також оптово-відпускні ціни на ці сорти, які є такими, що зафіксовані в попередній Угоді від 17 січня 2013 року. Ціни є одними з найнижчих в Україні та найнижчими у порівнянні з усіма промисловими регіонами.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 804-го дня війни

В Запорізькій області об’єднають медичні установи – допомога вузьких спеціалістів стане більш якісною та доступною

Перший з 40 нових потужних позашляховиків передали нашим захисникам на Запорізький напрямок

Запорізька область визначила переможців обласного етапу баскетбольного турніру проєкту «Пліч-о-пліч»

Я вважаю, що кожен чоловік може себе знайти в Збройних Силах, – майбутній військовослужбовець

Будівництво підземної школи в Біленьківській громаді Запорізького району дозволить забезпечити офлайн-навчанням усіх учнів громади

Як ветеранам і цивільним порозумітися: новий інформаційний проєкт

Запорізьких експортерів запрошують на віртуальну виставку в Йорданії

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 291 раз ударили по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 803-го дня війни

Звернення керуючого Запорізькою єпархією Православної церкви України єпископа Фотія напередодні поминальних днів