Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Обласний центр медико-соціальної реабілітації дітей буде розширено

23 січня 2014 - 15:42

Реформа сфери охорони здоров'я та покращення матеріально-технічної бази запорізьких лікарень –  напрямок, який був і буде пріоритетним для обласної влади. Про це  неодноразово заявляв голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко. До кола об'єктів, в яких планується провести чергове оновлення, потрапила й обласна дитяча лікарня. Керівник регіону відвідав обласний центр медико-соціальної реабілітації, де проходять лікування діти з такими важкими діагнозами як ДЦП і епілепсія. Олександру Пеклушенку продемонстрували, в яких умовах проходить надання медичної допомоги маленьким пацієнтам. Медики використовують сучасні підходи. Наприклад, гравітаційні костюми або бальнеологічну ванну для підводного масажу. Крім того, проводять сенсорну інтеграцію. Єдина проблема центру - брак площ. Олександр Пеклушенко запевнив, що це питання буде вирішено і заявив, що кваліфікація запорізьких лікарів дозволить зробити в Запоріжжі повноцінний великий центр реабілітації дітей з ДЦП.

- Обласний центр медико-соціальної реабілітації заслуговує великої уваги та поваги. Відвідання цього центру зміцнило моє рішення щодо тієї програми, яку обов'язково реалізую. Як ми і планували, концентруючи фінансові ресурси, ми повинні щороку видавати нові об'єкти. Тому цього року ми сконцентрувалися на Палаці спорту «Юність» та на таких об'єктах охорони здоров'я як обласна клінічна лікарня для дорослих та онкодиспансер. А наступного року обов'язково розпочнемо будівництво хірургічного корпусу обласної дитячої лікарні. Це дозволить суттєво посилити напрямок хірургії. А також за рахунок приміщень, що стануть вільними, ми розширимо в тому числі і відділення неврології. Відділення дуже складне і необхідне. Динаміка, на жаль, не позитивна - в області біля 1200 дітей, які потребують лікування та догляду. Сподіваємося, що кількість таких дітей буде скорочуватися за рахунок введення сучасного перинатального центру. Але в будь-якому випадку ДЦП - це не вирок. І те, що я бачив у центрі Володимира Козявкіна, цілком можна за три роки зробити на базі нашої обласної дитячої лікарні. До цього й будемо прагнути, - наголосив керманич регіону.

Крім того, голова облдержадміністрації провідав п'ятирічну дівчинку з Новомиколаївки, про яку писали в запорізьких ЗМІ. Як повідомлялося, пацієнтка не отримувала в обласній дитячій лікарні необхідного харчування. Медики запевнили керівника регіону, що такої проблеми взагалі не виникало. Слова лікарів підтвердила і мама дитини, яка заявила, що не має жодних претензій до лікарні. Проте Олександр Пеклушенко закликав взяти питання на особливий контроль,  крім того, розглянути на найближчій апаратній нараді облдержадміністрації тему якості харчування в лікувальних закладах регіону.

 

Управління у справах преси та інформації 

Читайте також

В Запорізькій області об’єднають медичні установи – допомога вузьких спеціалістів стане більш якісною та доступною

Перший з 40 нових потужних позашляховиків передали нашим захисникам на Запорізький напрямок

Запорізька область визначила переможців обласного етапу баскетбольного турніру проєкту «Пліч-о-пліч»

Я вважаю, що кожен чоловік може себе знайти в Збройних Силах, – майбутній військовослужбовець

Будівництво підземної школи в Біленьківській громаді Запорізького району дозволить забезпечити офлайн-навчанням усіх учнів громади

Як ветеранам і цивільним порозумітися: новий інформаційний проєкт

Запорізьких експортерів запрошують на віртуальну виставку в Йорданії

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 291 раз ударили по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 803-го дня війни

Звернення керуючого Запорізькою єпархією Православної церкви України єпископа Фотія напередодні поминальних днів

«Повернення ветерана на робоче місце»: роботодавцям розповіли про працевлаштування та перенавчання