Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У регіоні відкриють притулок для безхатченків

23 січня 2014 - 16:31

Проблема безхатченків - одна з хронічних для будь-якого соціуму. Влада зі свого боку намагається надати всіляку підтримку людям, які в силу різних обставин залишилися без даху над головою. Що робиться в цьому напрямку на місцевому рівні, перевірив голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко,  відвідавши обласну організацію Червоного Хреста. Тут регулярно роздають безкоштовні обіди для бездомних. Усього в обласному центрі сім таких пунктів гарячого харчування. Також люди мають можливість пройти флюорографію та отримати одяг. На думку голови облдержадміністрації, підтримка руху Червоного Хреста з боку обласної влади буде посилена.

- Думаю, що ті почуття, які накотилися на мене під час відвідування Червоного Хреста, поділяє більшість розсудливих людей. Стільки горя і трагедії на обличчях цих людей. Це вада роботи влади та громадських організацій. І цей недолік потрібно виправляти. Ми зробимо програму-мінімум, середньострокову і довгострокову. Програма-мінімум: додати ще 50-100 буханців хліба, плюс фрукти, овочі, м'ясо і звичайно одяг. Від себе особисто передам десяток пар взуття. Це - люди і ми повинні по-людськи ставитися до їх проблем. Будемо зміцнювати матеріально-технічну базу Червоного Хреста і, звичайно ж, будемо залучати максимальну кількість людей, у яких є співчуття, а це 99,9 % жителів Запорізької області. Треба допомогти цим нещасним елементарним - взуттям, одягом, а іноді просто добрим словом. Плюс медичне обслуговування. Все це ми розглянемо в понеділок на апаратній нараді і розробимо профільні програми, - запевнив керівник регіону.

Крім того, Олександр Пеклушенко відвідав пункт обігріву в районі Малого ринку, встановлений ГУ ДСНС у Запорізькій області. Пункт обладнаний двома печами і польовою кухнею. Щодоби може надавати допомогу понад 50 бездомним. Визнаючи необхідність таких пунктів, керівник регіону впевнений, що майбутнє - за будівництвом притулку.

- Область не готується до холодів. Область готова до холодів. А вникаючи в проблему безхатченків, зрозумів, що влада - і обласна, і міська - лише наближаються до вирішення цього питання. Воно непросте. Питання побудови притулку складне з точки зору вибору місця розташування. Не можна його розмістити в місцях проживання, бо це викличе обурення населення. Але ці притулки не можна зробити надто далеко, щоб людям не доводилось ходити 15-17 км, аби поспати і помитися. Тому вибір місця буде проблемним, але ми знайдемо  рішення. Ця програма щодо притулку буде реалізована, максимум, через три роки, - наголосив Олександр Пеклушенко.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 804-го дня війни

В Запорізькій області об’єднають медичні установи – допомога вузьких спеціалістів стане більш якісною та доступною

Перший з 40 нових потужних позашляховиків передали нашим захисникам на Запорізький напрямок

Запорізька область визначила переможців обласного етапу баскетбольного турніру проєкту «Пліч-о-пліч»

Я вважаю, що кожен чоловік може себе знайти в Збройних Силах, – майбутній військовослужбовець

Будівництво підземної школи в Біленьківській громаді Запорізького району дозволить забезпечити офлайн-навчанням усіх учнів громади

Як ветеранам і цивільним порозумітися: новий інформаційний проєкт

Запорізьких експортерів запрошують на віртуальну виставку в Йорданії

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 291 раз ударили по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 803-го дня війни

Звернення керуючого Запорізькою єпархією Православної церкви України єпископа Фотія напередодні поминальних днів