Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Петро Гончарук: «Необхідно розширити мережу паркувальних майданчиків вантажного транспорту на автошляхах регіону»

24 січня 2014 - 11:13

Петро Гончарук: «Необхідно розширити мережу паркувальних майданчиків вантажного транспорту на автошляхах регіону»

Заступник голови обласної державної адміністрації Петро Гончарук провів нараду щодо організації руху вантажного транспорту та розширення мережі відстою техніки на автошляхах загального користування.

Під час наради розглядалися питання щодо здійснення контролю за дотриманням законодавства при перевезенні вантажів великогабаритним автомобільним транспортом на території області, а також облаштування ділянок для стоянки вантажного автотранспорту на під’їздах до м.Запоріжжя.

- Збереження автодоріг, створення дорожніх умов та розвиток вантажних перевезень – це комплекс дуже важливих завдань для нашого регіону. У вересні минулого року Віце-прем’єр-міністр України Олександр Вілкул поставив завдання щодо створення та доопрацювання проекту державної цільової програми будівництва та облаштування паркувальних майданчиків для стоянки вантажних транспортних засобів, - зазначив Петро Гончарук.

Посадовець підкреслив, що функціонування таких майданчиків украй важливе як у період негоди, снігових заметів, коли рух транспорту значно ускладнюється, так і влітку, як один з чинників збереження автомобільних доріг.

- Крім розвитку дорожньої інфраструктури необхідно вживати заходи й зі збереження доріг. Порушення вагових норм з боку вантажоперевізників негативно впливає на стан доріг, - підкреслив Петро Гончарук.

До проекту державної цільової програми будівництва та облаштування паркувальних майданчиків для стоянки вантажних транспортних засобів на 2014-2017 роки включено завдання щодо будівництва стоянки в Запорізькій області зі строком виконання у 2016 році та облаштування трьох наявних стоянок  також у 2016 році. До цього часу обласна влада спільно з відповідними службами мають самостійно забезпечувати умови для відстою техніки на автошляхах загального користування. Наразі питання розвитку сервісу на стоянках відпрацьовано зі Службою автодоріг, Запорізькою, Вільнянською та Новомиколаївською райдержадміністраціями.

- Наразі в області нараховується 47 місць відстою техніки на автошляхах загального користування. Але для виконання завдань, поставлених перед нами Урядом, та для забезпечення необхідних умов для роботи вантажоперевізників цю мережу необхідно розширювати. Тому ми ведемо переговори з автозаправковими станціями, на території яких є паркувальні майданчики та наявні умови для комфортного перебування водіїв, - підсумував Петро Гончарук.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 804-го дня війни

В Запорізькій області об’єднають медичні установи – допомога вузьких спеціалістів стане більш якісною та доступною

Перший з 40 нових потужних позашляховиків передали нашим захисникам на Запорізький напрямок

Запорізька область визначила переможців обласного етапу баскетбольного турніру проєкту «Пліч-о-пліч»

Я вважаю, що кожен чоловік може себе знайти в Збройних Силах, – майбутній військовослужбовець

Будівництво підземної школи в Біленьківській громаді Запорізького району дозволить забезпечити офлайн-навчанням усіх учнів громади

Як ветеранам і цивільним порозумітися: новий інформаційний проєкт

Запорізьких експортерів запрошують на віртуальну виставку в Йорданії

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 291 раз ударили по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 803-го дня війни

Звернення керуючого Запорізькою єпархією Православної церкви України єпископа Фотія напередодні поминальних днів