Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Збереження пам’яті про полеглих у Великій Вітчизняній війні - обов’язок влади та громадськості

24 січня 2014 - 15:05

В облдержадміністрації відбулося засідання обласної комісії у справах увічнення пам’яті жертв Великої Вітчизняної війни та політичних репресій, яке провів заступник голови ОДА Петро Гончарук.

На порядку денному було розглянуто результати роботи пошукових загонів на території області за 2013 рік та пропозиції щодо планів проведення пошукових робіт на території регіону поточного року.

Як повідомила голова правління Запорізької обласної організації «Історико-патріотичний центр «Бастіон» Світлана Зінченко, торік пошуковими групами було знайдено цілу низку братських поховань та санітарних захоронень. На місцях працювали шість пошукових груп.

- Протягом минулого року нашими пошуковими групами було знайдено останки 49 солдат, які було перезахоронено. Крім того, ми знайшли два боєприпаси, які було передано рятувальникам, а також 45 артефактів Великої Вітчизняної війни, які було передано до шкільних музеїв. Крім того, завдяки зусиллям нашої організації близько 450 школярів області відвідали музеї та прослухали уроки мужності, - повідомила Світлана Зінченко.

Поточного року пошукові групи історико-патріотичного центру «Бастіон» продовжуватимуть роботу, вже складено орієнтований план заходів.

За інформацією голови обласної громадської організації «Асоціація пошукових загонів Запорізької області» Володимира Смердова, протягом минулого року пошуковими групами було знайдено останки 302 загиблих воїнів Великої Вітчизняної війни.

- Загалом у нас працює 16 пошукових груп, до складу яких входить 210 осіб. Нам вдалося визначити особи трьох солдатів, чиї останки було знайдено, також знайшли родичів двох з них. Нашими пошуковими групами було виявлено 176 боєприпасів. Понад 100 знайдених експонатів часів Великої Вітчизнячної війни було передано в шкільні музеї. Крім того, минулого року ми провели майже 30 уроків мужності в школах регіону. Також ми брали участь у відновленні меморіалів та пам’ятників, - зазначив Володимир Смердов.

Також він поінформував присутніх про план роботи на поточний рік та висловив переконання, що він стане ще більш результативнй, ніж попередній.

За підсумками засідання Петро Гончарук дав низку доручень учасникам заходу.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Я вважаю, що кожен чоловік може себе знайти в Збройних Силах, – майбутній військовослужбовець

Будівництво підземної школи в Біленьківській громаді Запорізького району дозволить забезпечити офлайн-навчанням усіх учнів громади

Як ветеранам і цивільним порозумітися: новий інформаційний проєкт

Запорізьких експортерів запрошують на віртуальну виставку в Йорданії

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 291 раз ударили по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 803-го дня війни

Звернення керуючого Запорізькою єпархією Православної церкви України єпископа Фотія напередодні поминальних днів

«Повернення ветерана на робоче місце»: роботодавцям розповіли про працевлаштування та перенавчання

Обласна влада продовжує підтримувати наших військових

Працівники облдержадміністрації долучилися до Всеукраїнської акції «За чисте довкілля»

Іван Федоров про першу мобілізацію рф на окупованій частині Запорізької області