Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Проблеми співробітників служби екстреної медичної допомоги на контролі обласної влади

27 січня 2014 - 14:56

Голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко провів зустріч з представниками профспілкового руху служби швидкої медичної допомоги. Розповісти про свої проблеми прийшли члени організації «Працівники екстреної медичної допомоги Запорізькій області», які неодноразово заявляли про невдоволення умовами та оплатою їхньої праці. Головна претензія активістів - відсутність 40-відсоткової надбавки для водіїв і санітарів бригад швидкої допомоги. Додаткове грошове забезпечення, згідно постанови Кабінету Міністрів України, передбачено тільки для лікарів. Такий стан справ учасники профспілки вважають несправедливим. Як вони повідомили, в цьому питанні їх підтримує більшість колег. Керівник регіону запевнив, що розуміє обурення водіїв та санітарів. За словами Олександра Пеклушенка, вирішувати це питання необхідно на рівні Уряду країни і він зі свого боку зробить все необхідне, щоб домогтися перегляду постанови на користь працівників бригад швидкої медичної допомоги.

- Готовий надати повне сприяння у вирішенні проблеми з надбавками. За рахунок обласного бюджету ми не можемо заповнити цю прогалину. Якщо таку надбавку виплачувати водіям та санітарам, то по всій країні. Згоден, що поділ членів бригад швидкої допомоги на тих, кому передбачена надбавка, а комусь ні -  є несправедливою. Тому пропоную написати звернення до Кабінету Міністрів від імені вашої профспілки. А я віддам цей документ до Уряду і впевнений, що зможу знайти доводи, аби переконати міністрів, що таку надбавку заслуговують і медики, і санітари, і водії бригад швидкої допомоги. Ваша праця неоціненна. Ви щодня рятуєте життя, - наголосив Олександр Пеклушенко.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 438 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 813-го дня війни

Запоріжці долучилися до науково-практичної конференції «Україно моя вишивана»

Спорт, патріотизм та ментальне здоров'я: в День вишиванки школярі навчались опановувати власні емоції

В Запоріжжі створили вишиванку-оберіг, яка стане талісманом для воїнів на передовій

Запорізький край відзначає день вишиванки

Емоції, командний дух та воля до перемоги: «Їжаки» тріумфують у фіналі «Пліч-о-пліч» у Запоріжжі

«Незламний хаб» розквітнув вишиванками: переселенці з окупованих територій відзначили свято єдності та підтримки

СБУ ідентифікувала 6 колаборантів з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі, які забезпечували перевезення бюлетенів під час проведення фейкових виборів

Оголошено набір на безоплатне навчання на психологів, що працюють з ветеранами

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області