Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Олександр Пеклушенко: «Погода погіршуватиметься, тож маємо працювати цілодобово та безперервно для забезпечення всіх населених пунктів продуктами харчування»

29 січня 2014 - 17:22

Голова обласної державної адміністрації Олександр Пеклушенко провів нараду щодо забезпечення населення області продовольчими товарами в складних погодних умовах, а також запобігання зростання цін на продукти.

- Враховуючи складні погодні умови, вкрай важливо зробити все, щоб забезпечити жителів кожного населеного пункту всіма необхідними продуктами харчування та запобігти зростання цін на них. Мене цікавить, чи збільшився попит на продукти, чи виникає ажіотаж на якусь групу товарів, чи зафіксовано зростання цін на ринках та в торгових мережах. Ми повинні вжити всі заходи, щоб не виникало проблем, - зазначив Олександр Пеклушенко.

Як повідомив заступник голови облдержадміністрації Олег Ніколенко, хлібопекарські підприємства області забезпечені власним зерном до квітня, крім того, вони отримують поставки з Аграрного фонду.

- Через складні погодні умови зменшилася кількість продуктів харчування на ринках, тож  перед нами стоїть завдання чітко моніторити ціни на цю групу товарів у торгових мережах, щоб запобігти зростання їх вартості. Наразі всі торгові мережі забезпечені тижневим запасом продуктів, ажіотажу та проблем з поставками не зафіксовано, - повідомив посадовець.

За інформацією заступника Запорізького міського голови Валерія Еделєва, місцевою владою прийнято низку рішень щодо забезпечення продовольчих ринків товарами, забезпечення під’їздів та підходів до них. Була проблема з нерозчищеними гостьовими парковками біля гіпермаркетів, але  питання вже вирішено.

- Лікарні та школи забезпечені продуктами харчування на найближчі три-чотири дні. Були проблеми з підвозом продуктів до деяких дитячих садків, але в цих випадках харчі доставлялися вручну. Наразі всі дитсадки забезпечені продуктами на найближчі дні. У торгових мережах наявні запаси продуктів на найближчі один-два тижні. Ажіотажу немає, ціни залишаються на тому самому рівні, - запевнив Валерій Еделєв.

Олександр Пеклушенко доручив своєму заступнику Олегу Ніколенку до завтрашнього ранку спільно з відповідними службами та структурними підрозділами ОДА відпрацювати ситуацію, а вже завтра разом з Валерієм Еделєвим зустрітися з керівниками торгових центрів та обговорити наявні проблеми щодо постачання продуктів, запропонувати допомогу в межах можливостей органів влади.

- Найскладніші погодні умови спостерігаються в південних районах області, там найгірша погода у порівнянні з іншими регіонами України. На цих територіях працює не лише запорізька, а й донецька, харківська та миколаївська техніка. Найближчим часом дороги буде розчищено, забезпечено під’їзди до населених пунктів. Одразу ж буде компенсовано всі дефіцити та завезено необхідні товари. Хочу зауважити, що надалі температура знижуватиметься, йде циклон, тому всі ми маємо працювати цілодобово та докладати максимальних зусиль для забезпечення людей продуктами харчування, - підсумував Олександр Пеклушенко. 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 800-го дня війни

Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» відкриє двері для відвідувачів

Допомога армії, безпека та комфорт наших людей – незмінні пріоритети голови ЗОДА Івана Федорова

Великдень-2024: онлайн-трансляція богослужінь

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»

Понад 50 дітей Запорізької області стали новими учасниками патріотичного руху «Байда»

Запорізька обласна державна адміністрація та CIVIC обʼєднали зусилля для захисту цивільного населення

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Програма ВІДНОВА:UA запрошує молодь на унікальний обмін

Впродовж доби окупанти 349 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 799-го дня війни

Заступник голови обласної державної адміністрації Семікін Михайло Олександрович