Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Системна робота всіх і кожного здатна вирішити будь-які проблеми - Олександр Пеклушенко

30 січня 2014 - 12:51

Голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко провів черговий особистий прийом громадян. Керівник регіону регулярно зустрічається без посередників з жителями краю, аби допомогти їм у розв’язанні тієї чи іншої проблеми. За словами Олександра Пеклушенка, особисте спілкування з запоріжцями допомагає краще розуміти та реагувати на виклики часу.

Першими до голови облдержадміністрації звернулися представники батьківського комітету дитячого садка № 32. За їх словами, дошкільний заклад давно потребує дитячого ігрового майданчика. Тим більше, в садку, крім звичайної групи дітей, є санаторна, вихованці якої хворіли на туберкульоз. Олександр Пеклушенко запевнив батьків, що майданчик на території садка буде встановлено ​​найближчим часом.

Надати допомогу у лікуванні сина просила керівника регіону на мешканка Запоріжжя Любов Шреймер. Дитині необхідна складна операція в київському інституті нейрохірургії. Це питання було вирішене одразу - підтримка сім'ї надана. Крім того, Олександр Пеклушенко дав завдання приділити максимальну увагу маленькому пацієнтові на місцевому рівні.

Допомога в лікуванні була потрібна і пенсіонерці,  інваліду другої групи Раїсі Ясько. За розпорядженням керівника регіону матеріальна підтримка їй буде надана Департаментом соціального захисту населення облдержадміністрації.

Родина Савчук з Мелітополя звернулася до голови облдержадміністрації з проханням посприяти у проведенні операції їхньому сину. Хлопцеві необхідно провести ендопротезування колінного суглоба. Олександр Пеклушенко запевнив, що все буде зроблено із застосуванням кращого сучасного протеза в обласній клінічній лікарні.

Не з проханням, а з пропозицією прийшли на особистий прийом керівники громадських організацій, які об'єднують запорізьких «афганців» та «чорнобильців». Володимир Федченко - голова обласного відділення всеукраїнського об'єднання «Ветерани Чорнобиля» та Олександр Наметченко - голова місцевого осередку «Союзу ветеранів Афганістану» виступили з ініціативою створити громадянські об'єднання з охорони адміністративних будівель.

- У нас є пропозиція. У зв'язку з останніми подіями в країні і в Запоріжжі - створити громадянські об'єднання з охорони адміністративних будівель. У інших містах - Харкові, Донецьку, Дніпропетровську -  вже є такі об'єднання, які спільно з працівниками міліції несуть службу з охорони адміністративних установ з тим, щоб не було спроб їх захоплення. Тобто, це наша взаємодія разом з правоохоронними органами. Треба щось робити, аби не допустити свавілля і безконтрольності, - сказав Володимир Федченко.

Олександр Пеклушенко подякував представникам громадських організацій за пропозицію і запевнив, що високо цінує їх підтримку.

- Для мене важлива і цінна ваша підтримка. Якщо люди з таким життєвим досвідом і з такою громадянською позицією підтримують нас - це багато про що свідчить. Хочу, щоб ми вели розмову не про створення об'єднань з охорони державних установ, а про створення дружин по охороні громадського порядку. Гарантую вам, що у влади сьогодні достатньо засобів, насамперед засобів переконання, засобів діалогу  для того, щоб у Запорізькій області більше не повторилося те, що було в неділю. Ті сили, які сконцентрувалися, вони думали, що якщо впаде Запоріжжя, то впаде весь Південь та Схід країни. Вони помилилися, -  наголосив Олександр Пеклушенко.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 800-го дня війни

Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» відкриє двері для відвідувачів

Допомога армії, безпека та комфорт наших людей – незмінні пріоритети голови ЗОДА Івана Федорова

Великдень-2024: онлайн-трансляція богослужінь

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»

Понад 50 дітей Запорізької області стали новими учасниками патріотичного руху «Байда»

Запорізька обласна державна адміністрація та CIVIC обʼєднали зусилля для захисту цивільного населення

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Програма ВІДНОВА:UA запрошує молодь на унікальний обмін

Впродовж доби окупанти 349 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 799-го дня війни

Заступник голови обласної державної адміністрації Семікін Михайло Олександрович