Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Олександр Пеклушенко: «Запоріжцям варто утриматися від поїздок та зайвих виходів на вулицю»

30 січня 2014 - 15:03

Олександр Пеклушенко: «Запоріжцям варто утриматися від поїздок та зайвих виходів на вулицю»

Голова обласної державної адміністрації Олександр Пеклушенко провів нараду щодо ліквідації наслідків погіршення погодних умов, через які було закрито окремі ділянки автодоріг у регіоні.

- Через значне погіршення погодних умов, низьку температуру – до -27 градусів, сильний вітер - до 27 м/с окремі ділянки доріг довелося закрити. Необхідно максимально швидко розчистити дороги та не допустити нового потрапляння транспорту в снігові пастки. Також пріоритетним залишається забезпечення життєдіяльності кожного населеного пункту, роботи всіх комунікацій, функціонування закладів охорони здоров’я та продуктових магазинів, - наголосив Олександр Пеклушенко.

Наразі найскладніша ситуація зі станом доріг у Бердянському, Приазовському, Приморському, Чернігівському, Пологівському та Розівському районах, частково - у Токмацькому, Оріхівському та Мелітопольському районах.

Як повідомив заступник голови ОДА Андрій Запорожченко, всі виклики екстреної медичної допомоги були відпрацьовані. Всі жінки, в яких починалися пологи, були вчасно доставлені до медичних закладів. Бригади екстреної медичної допомоги  забезпечені паливом та ліками, в амбулаторіях та ФАПах збільшено запаси медикаментів.

Олександр Пеклушенко доручив додатково відкрити на всіх вокзалах області пункти обігріву, до яких зможуть звернутися не лише ті, хто очікує потяга, а й усі інші громадяни.

Начальник Головного управління ДСНС України в Запорізькій області Олексій Лепський повідомив, що наразі служба готова направити до Приморського району спецтехніку, яка визволятиме автотранспорт із снігових заметів. Сьогодні вночі вона працювала на інших територіях області. Також у регіоні працює спецтехніка, яку було направлено з сусідніх регіонів України, де ситуація не така складна, як у Запорізькій області.

Підбиваючи підсумки наради, Олександр Пеклушенко наголосив, що необхідно мобілізувати роботу, мінімізувати кількість кабінетних нарад та по можливості вирішувати питання в телефонному режимі, щоб не витрачати час на дорогу.

- Вкрай важливо провести активну роз’яснювальну роботу, закликати людей не виходити зайвий раз на вулицю, не планувати ніяких поїздок, адже можуть бути серйозні наслідки. Також слід звернути увагу автомобілістів на те, як вони паркують транспорт: він не має заважати снігоприбиральній техніці, не має бути ризиків, що автівка потрапить до снігової пастки. Автомобілісти повинні розуміти, що створюючи проблеми нам, вони створюють проблеми й собі. Ми повинні докласти максимальних зусиль для якнайшвидшого відкриття закритих ділянок доріг, - наголосив Олександр Пеклушенко.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 800-го дня війни

Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» відкриє двері для відвідувачів

Допомога армії, безпека та комфорт наших людей – незмінні пріоритети голови ЗОДА Івана Федорова

Великдень-2024: онлайн-трансляція богослужінь

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»

Понад 50 дітей Запорізької області стали новими учасниками патріотичного руху «Байда»

Запорізька обласна державна адміністрація та CIVIC обʼєднали зусилля для захисту цивільного населення

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Програма ВІДНОВА:UA запрошує молодь на унікальний обмін

Впродовж доби окупанти 349 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 799-го дня війни

Заступник голови обласної державної адміністрації Семікін Михайло Олександрович