Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Олександр Пеклушенко: «Найкраща політика – це робота на місцях»

3 лютого 2014 - 13:09

Олександр Пеклушенко: «Найкраща політика – це робота на місцях»

Політична ситуація в країні продовжує залишатися напруженою. Але найбільш гострий період кризи минув. У цьому впевнений голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко. На думку керівника регіону, правильність курсу,  обраного Президентом України Віктором Януковичем, не викликає сумнівів та знаходить нові підтвердження.

- Політичний градус в Україні пройшов свою пікову температуру. Ті, хто уважно слідкує за політикою, повинні висловити своє, м'яко кажучи, здивування двома речами. По-перше, особисто Президент США Барак Обама сказав у своїй оцінці ситуації в Україні про те, що у нашої країни вже є сформовані, традиційні економічні зв'язки, і до них потрібно ставитися серйозно, що не варто ними жертвувати. А по-друге, один з лідерів опозиції Арсеній Яценюк заявляв, що європейські фонди мають надати фінансовий пакет допомоги в 15 мільярдів доларів новому уряду України. Але і перше, і друге вже зробив Президент України Віктор Янукович. За що тоді його критикують?! У літературі це називається фарисейством. Але прикро, що це фарисейство обернулося тим, що політикани розгойдали Україну і запалили таке багаття, в якому горять людські життя та долі. Думаю, що буде правильно, якщо ми вшануємо пам'ять усіх загиблих хвилиною мовчання і попросимо Бога, аби до них більше не додалась жодна нова жертва, - звернувся до присутніх на початку апаратної наради Олександр Пеклушенко.

Голова облдержадміністрації вкотре закликав всі структури влади насамперед керуватися у своїй роботі інтересами кожного окремо взятого жителя краю. Щоб зробити систему звернень громадян ще більш ефективною, Олександр Пеклушенко доручив керівникам усіх служб проводити особисті прийоми в єдиний для всіх день.

- Наше завдання - наздогнати те, що, на жаль, втратили на цьому шляху за останній час і йти на випередження. Найголовнішим у нашій роботи було і залишається - це людина, захист її інтересів. Тому питання, як ми, влада, чуємо людей, слухаємо їх і робимо висновки, стають першочерговими. Тож ставлю завдання:  в Запорізькій області буде єдиний день прийому громадян з особистих питань усіма першими керівниками. Кожен перший четвер місяця, нехай хоч каміння з неба падає, кожен з вас разом зі мною буде знаходитися на своїх робочих місцях. І всі будемо проводити особисті прийоми громадян. І спробуйте хтось зірвати хоча б один прийом. Це функціонально, це правильно. Люди будуть знати, де і коли. А так людина приїжджає до району, потрапляє на прийом до голови райдержадміністрації,  він відправляє її до начальника середньої ланки, якого немає на місці. Такого не буде. Всі в перший четвер місяця на своїх місцях і працюють у головному напрямку - чути людей, робити висновки, і найголовніше, працювати. Найкраща політика – це робота на місцях,- наголосив Олександр Пеклушенко.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 800-го дня війни

Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» відкриє двері для відвідувачів

Допомога армії, безпека та комфорт наших людей – незмінні пріоритети голови ЗОДА Івана Федорова

Великдень-2024: онлайн-трансляція богослужінь

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»

Понад 50 дітей Запорізької області стали новими учасниками патріотичного руху «Байда»

Запорізька обласна державна адміністрація та CIVIC обʼєднали зусилля для захисту цивільного населення

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Програма ВІДНОВА:UA запрошує молодь на унікальний обмін

Впродовж доби окупанти 349 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 799-го дня війни

Заступник голови обласної державної адміністрації Семікін Михайло Олександрович