Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

В області триває ліквідація наслідків негоди

3 лютого 2014 - 13:19

В області триває ліквідація наслідків негоди

Під час апаратної наради з питань життєдіяльності регіону, яку провів голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко, обговорювався стан ліквідації наслідків погодних умов, пов’язаних з сильними снігопадами та  швидкістю вітру.

Про стан доріг присутніх поінформував начальник Служби автомобільних доріг у Запорізькій області Сергій Ткаченко.

- Для забезпечення безперебійного проїзду автодорогами загального користування техніка «Запорізького облавтодору» працює цілодобово. Станом на ранок 3 лютого на дорогах області продовжує працювати 112 одиниць техніки, а також 11 одиниць техніки сторонніх організацій. Найскладніша ситуація залишається в Бердянському, Приморському та Приазовському районах. На окремих ділянках доріг у цих районах є замети заввишки до двох метрів, - повідомив Сергій Ткаченко.

Для розчищення доріг використовувалася не лише техніка, наявна в регіоні, а також залучалися снігоочисні ротори з Харківської, Луганської та Донецької областей. Наразі розчищення доріг триває.

За словами керівника служби, за період ліквідації наслідків погіршення погодних умов було використано 23,5 тис. літрів бензину, 113,8 тис. літрів дизельного палива, 9,15 тис. тонн протиожеледного матеріалу.

Як повідомив начальник Головного управління ДСНС України в Запорізькій області Олексій Лепський, за минулий тиждень підрозділи ДСНС у тісній взаємодії зі службами «Запорізького облавтодору» та ДАІ визволили зі снігових заметів 459 одиниць техніки та надали допомогу 1338  громадянам. У тому числі надано допомогу 37 автомобілям швидкої допомоги, забезпечено супровід до медичних закладів 11 вагітних жінок, визволено із заметів 13 автобусів, у яких знаходився 341 пасажир.

За словами начальника УДАІ ГУ МВС України в Запорізькій області Віталія Горькового, для надання допомоги учасникам дорожнього руху та ліквідації наслідків негоди на території області залучено 128 працівників Державтоінспекції та 47 патрульних автомобілів ДАІ. Про введення заборони на рух транспортних засобів на закритих ділянках автодоріг було поінформовано чергові частини ДАІ суміжних областей, автотранспортні підприємства та диспетчерські служби автостанцій області, продовжується інформування населення про умови руху через ЗМІ.

Також Віталій Горьковий повідомив, що в одному з районів області до розчищення дороги, на якій у заметі застряг автотранспорт, долучився директор фермерського господарства «Світанок»: він особисто керував трактором свого підприємства та розчищав дорогу, щоб врятувати людей. Крім того, чоловік кожні півгодини зв’язувався по телефону з людьми, які опинилися в сніговій пастці, перевіряючи, чи все з ними нормально.

- З 27 січня до ліквідації наслідків негоди у м.Запоріжжя залучено близько 2 тис. осіб, 179 одиниць техніки, використано близько 3,5 тис. тонн посипних матеріалів. У обласному центрі не допущено зупинки  транспорту за жодним  маршрутом. Усі системи забезпечення життєдіяльності Запоріжжя працюють, - повідомив Запорізький міський голова Олександр Сін.

За словами посадовця, в місті була проблема з розчищенням внутрішньодворових доріг, одна з причин цього – недостатня кількість двірників, друга – недостатня кількість техніки, але поточного року планується придбати ще десять тракторів для забезпечення розчищення доріг.

- Недостатня кількість двірників – це закономірність. У Європі, наприклад, вони отримують по 17-40 доларів на годину, і ця професія вважається престижною. Я розумію, що нам до цього далеко, але наші двірники отримують украй низьку зарплатню, тому не вистачає людей. Тому необхідно подумати про дотації, про можливе скорочення видатків у інших галузях, щоб поліпшити умови праці двірників. Крім того, не варто забувати, що при розчищенні як центральних, так і дворових доріг дуже заважає залишений автотранспорт, тому треба подумати про будівництво паркувальних майданчиків, можливо – багаторівневих, - наголосив Олександр Пеклушенко.

Підбиваючи підсумки, керівник регіону наголосив, що цього року з обласного бюджету необхідно виділити кошти на зміцнення матеріальної бази «Запорізького облавтодору» та придбання спецтехніки.

- Зміцнення матеріальної бази служб, задіяних у ліквідації наслідків негоди, – це вкрай важливе питання, і ми повинні докласти максимальних зусиль, адже невідомо, які сюрпризи нам готує наступна зима. Також хочу наголосити, що наші дорожники та рятувальники працювали цілодобово, щоб забезпечити проїзд автодорогами регіону. Це люди, перед якими треба схилити голову та подякувати їм. Крім того, ми повинні відзначити керівників підприємств та фермерських господарств, які надавали нам допомогу. Ми не можемо залишати без уваги такі подвиги наших громадян, - підсумував Олександр Пеклушенко.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» відкриє двері для відвідувачів

Допомога армії, безпека та комфорт наших людей – незмінні пріоритети голови ЗОДА Івана Федорова

Великдень-2024: онлайн-трансляція богослужінь

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»

Понад 50 дітей Запорізької області стали новими учасниками патріотичного руху «Байда»

Запорізька обласна державна адміністрація та CIVIC обʼєднали зусилля для захисту цивільного населення

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Програма ВІДНОВА:UA запрошує молодь на унікальний обмін

Впродовж доби окупанти 349 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 799-го дня війни

Заступник голови обласної державної адміністрації Семікін Михайло Олександрович

Заступник голови обласної державної адміністрації Будяк Наталія Юріївна