Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Лікарні області та соціальні патрулі працюють у посиленому режимі

3 лютого 2014 - 15:28

Лікарні області та соціальні патрулі працюють у посиленому режимі

На сьогодні в області функціонують усі заклади охорони здоров’я, вони забезпечені водо-, тепло- та електропостачанням. У цілодобових лікарнях у прийомних відділеннях відкрито кімнати для обігріву безпритульних та осіб, які постраждали від переохолодження, які не потребують госпіталізації.

Про це повідомив заступник голови ОДА Андрій Запорожченко під час апаратної наради з питань життєдіяльності регіону, яку провів голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко.

- Забезпечено госпіталізацію постраждалих від низьких температур у хірургічні чи травматологічні відділення медичних закладів у містах та районах області, у разі необхідності – до реанімаційних відділень. Щоденно здійснюється моніторинг звернень громадян з травмами, пов’язаними з негодою, обмороженнями, випадків смерті від цих факторів, контролюється своєчасність доїзду бригад швидкої медичної допомоги. За період несприятливих погодних умов забезпечено безперебійну роботу закладів охорони здоров’я, - зазначив Андрій Запорожченко.

За словами посадовця, минулого тижня робота бригад швидкої допомоги була ускладнена, але завдяки допомозі «Запорізького облавтодору» та рятувальників за всіма викликами прибували бригади. Якщо час їх доїзду затягувався через неможливість проїзду, до пацієнтів прибували місцеві сімейні лікарі, терапевти, педіатри, акушери, які консультувалися з фахівцями по телефону та надавали першу медичну допомогу.

- За ці дні до нас надійшло 20 викликів від вагітних жінок, для їх обслуговування також залучалися дорожники та рятувальникам. Дві жінки потребували кесаревого розтину, їх було оперативно доставлено до лікарень. Крім того, у ці дні збільшилась кількість пацієнтів з холодовими травмами, але жоден з них не потрапляв до снігової пастки на автодорогах. Більшість постраждалих – це люди, які опинились у складних життєвих обставинах, або ті, хто довго працював на морозі, - зазначив Андрій Запорожченко.

За інформацією директора Департаменту соціального захисту населення ОДА Ігоря Мещана, у зв’язку з негодою в області  посилено патрулювання 30 тисяч осіб, які знаходяться під піклуванням соціальних служб. Крім того, підвищена увага наразі приділяється сім’ям, які опинилися в складних життєвих обставинах.

- На вокзалах та на автовокзалі відкрито кімнати для обігріву, в яких можуть зігрітися люди без постійного місця проживання. Для них посилено харчування, їм видають одяг та необхідні ліки. Деякі торгові мережі та виробники також надають допомогу, - повідомив Ігор Мещан.

Олександр Пеклушенко доручив протягом трьох місяців відкрити на всіх територіях області кімнати для видачі людям, які потребують допомоги, теплих речей, медикаментів, а також харчування.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 800-го дня війни

Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» відкриє двері для відвідувачів

Допомога армії, безпека та комфорт наших людей – незмінні пріоритети голови ЗОДА Івана Федорова

Великдень-2024: онлайн-трансляція богослужінь

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»

Понад 50 дітей Запорізької області стали новими учасниками патріотичного руху «Байда»

Запорізька обласна державна адміністрація та CIVIC обʼєднали зусилля для захисту цивільного населення

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Програма ВІДНОВА:UA запрошує молодь на унікальний обмін

Впродовж доби окупанти 349 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 799-го дня війни

Заступник голови обласної державної адміністрації Семікін Михайло Олександрович