Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Петро Гончарук: «Сприяння розвитку малого та середнього бізнесу – провідний напрям роботи обласної влади»

5 лютого 2014 - 13:25

Петро Гончарук: «Сприяння розвитку малого та середнього бізнесу – провідний напрям роботи  обласної влади»

У Головному управлінні Міндоходів у Запорізькій області відбулася зустріч з представниками бізнесу та громадськості, в якій взяв участь заступник голови облдержадміністрації Петро Гончарук. Зустріч була присвячена підбиттю підсумків діяльності та стратегічним напрямам роботи органів ГУ Міндоходів та Запорізької митниці Міндоходів.

Петро Гончарук привітав учасників зустрічі від імені голови обласної державної адміністрації Олександра Пеклушенка та наголосив, що для обласної влади підтримка бізнесу – один з провідних напрямків роботи.

- Дуже важливо, що Головним управлінням Міндоходів у Запорізькій області ініційовано таку зустріч, адже зараз, на початку року, необхідно обговорити всі наявні проблеми, щоб їх вирішувати, а вже наприкінці року – підбивати підсумки щодо співпраці. На початку 2012 року Україна посідала 157 місце в рейтингу Світового банку за легкістю ведення бізнесу. Наразі наша країна посідає 112 місце в цьому рейтингу, і в планах Президента України Віктора Януковича – досягти того, щоб ми ввійшли до 100 кращих країн. Наразі наш регіон посідає третє місце в Україні за створенням комфортних умов для ведення бізнесу, і ми далі працюємо над поліпшенням цього результату, - зазначив Петро Гончарук.

За словами посадовця, нині в усіх районах області та містах обласного значення відриті та працюють центри адміністративних послуг, і наразі завдання влади – вдосконалити якість надання послуг, розширити їх кількість.

- Протягом 2012 року в області було здійснено 12,5 тис. планових перевірок малого та середнього бізнесу, минулого року цей показник знизився до 1993 перевірок. Але робота триває, і наше завдання – максимально зменшити кількість перевірок, - підкреслив Петро Гончарук.

Як повідомила начальник Головного управління Міндоходів у Запорізькій області Людмила Балацька, протягом минулого року до місцевих бюджетів запорізькі платники податків сплатили понад 3 млрд. грн., що на 230 млн. грн. більше, ніж у 2012 році.

- З 1 жовтня минулого року адміністрування єдиного соціального внеску покладено на органи Міндоходів. За цей період в області в бюджет надійшло 1,354 млрд. грн. У порівнянні з аналогічним періодом минулого року сума надходжень збільшилась майже на 26,5 млн. грн.. У січні поточного року від запорізьких платників надійшло 468,2 млн. грн. єдиного внеску на обов’язкове державне соціальне страхування, середньомісячна сплата ЄСВ збільшилась на 8,8 млн. грн., - повідомила Людмила Балацька.

Посадовець підкреслила, що в області реалізується задекларований принцип невтручання в роботу сумлінних платників податків, як результат – загальна кількість перевірок бізнесу скоротилася в три рази. Так, минулого року органами ГУ Мінудоходів у Запорізькій області проведено 544 фактичні перевірки, що на 856 перевірок менше, ніж у 2012 році. Ця тенденція зберігатиметься й надалі.

Після повідомлень посадовців представники бізнесу поставили їм низку запитань та обговорили нагальні проблеми.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 335 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України