Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Армія приваблює вакансіями та зарплатою

5 лютого 2014 - 15:15

Армія  приваблює вакансіями та зарплатою

В обласному центрі зайнятості вібувся «Ярмарок вакансій», проведений спільно з командуванням облвійськкомату.

Рекламно-агітаційний та інформаційно-роз’яснювальний захід має на меті залучення громадян віком до 35 років, які перебувають на обліку в обласному центрі зайнятості населення, до проходження військової служби за контрактом на посадах рядового, сержантського і старшинського складу.

Заступник обласного військового комісара з виховної роботи полковник Михайло Логвінов поінформував присутніх про умови вступу, порядок проходження та переваги військової служби, пільги та соціальні гарантії для військовослужбовців та членів їхніх сімей.

- Військова служба за контрактом допоможе вирішити проблему працевлаштування та дасть можливість отримати професію, яка може знадобитися надалі у цивільному житті, наприклад, водія, оператора. Також передбачено посилення соціального захисту військовослужбовців та членів їхніх сімей. Це стосується зростання рівня грошового забезпечення контрактників, житлової сфери, продовольчого забезпечення, форми одягу, унормування робочого часу, - повідомив Михайло Логвінов.

Крім того, офіцери військових частин Запорізького гарнізону  розповіли військовозобов’язаним про умови та особливості військової служби в частинах гарнізону.

У 2014 році перед військовими комісаріатами області поставлено планове завдання з відбору кандидатів на військову службу за контрактом у кількості 250 осіб. З початку року, за словами полковника, контракт заключили 20 осіб.

Рівень місячного грошового забезпечення військовослужбовців контрактної служби Сухопутних військ ЗС України поетапно підвищуватиметься  на 20 % щоквартально.

Так, з 1 січня 2014 року грошове забезпечення збільшено на 60 %: стрілець (солдат) отримує 2404 грн., старший водій (ст. солдат) – 2642 грн., командир відділення (мол. сержант) – 2913 грн., командир  танка  (сержант) - 3472грн., начальник станції (прапорщик) – 3686 грн., головний старшина (ст. прапорщик) - 3995грн., командир взводу (ст. прапорщик) - 4195грн.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні

«Хтось мав це робити»: у Запоріжжі вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи

«Ми відчуваємо, що не самотні, адже нас підтримують та допомагають»: діти-сироти отримали ноутбуки від благодійників