Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Стартує реформа системи оформлення та видачі українських паспортів

5 лютого 2014 - 16:26

Заступник голови обласної державної адміністрації Петро Гончарук провів обласну селекторну нараду щодо стану виконання розпорядження Кабінету Міністрів України «Про затвердження плану заходів щодо оформлення і видачі паспорта громадянина України та реєстрації місця проживання/перебування фізичних осіб в Україні».

- Ми повинні налагодити систему, щоб громадяни змінювали прописку та отримували паспорти через Міграційну службу в центрах адміністративних послуг, а не через паспортні столи та ЖЕУ, як зараз. Але маємо організувати роботу таким чином, щоб це не вплинуло негативно і громадяни не відчули труднощів. Усі ми розуміємо, що систему, яка працювала не один десяток років, змінити вкрай важко, але все це спрямовано на поліпшення якості надання послуг громадянам, - зазначив Петро Гончарук.

За словами посадовця, необхідно чітко організувати роботу, задіяні в цій процедурі структури мають передати міграційній службі всі картотеки. Також треба передбачити приміщення для роботи фахівців з паспортами.

- Необхідно налагодити роботу протягом найближчого півроку. Головна мета цих змін – модернізація системи для більшої зручності громадян, - підкреслив Петро Гончарук.

Як повідомила перший заступник начальника управління Державної міграційної служби України в Запорізькій області Світлана Кругляк, службою вже проаналізовано ситуацію в області, й наразі головне – створити картотеки обліку громадян, труднощі з цим процесом можуть виникнути в сільських радах.

Також Петро Гончарук повідомив, що найближчим часом запорізькі фахівці відвідають Харківську область, де ця система активно впроваджується, для запозичення досвіду колег. Крім того, в березні відбудеться семінар для запорізьких фахівців.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні