Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Юні запорізькі медійники виходять у міжнародний інформаційний простір

7 лютого 2014 - 12:29

У Запорізькому обласному інституті післядипломної педагогічної освіти відбулося on-line відкриття ІІІ Міжнародного медіафестивалю для школярів, організаторами якого є Департамент освіти і науки Запорізької ОДА, Запорізький інститут післядипломної педагогічної освіти, Інститут змісту і методів навчання Російської академії освіти. У заході взяли учать представники освітніх закладів та учні України, Росії, США, Узбекистану. У складі українських учасників – Запорізька, Дніпропетровська, Львівська області та АР Крим.

Від Запорізької області учасників медіафестивалю привітав в.о. начальника  Департаменту освіти і науки облдррежадміністрації Микола Ярмощук.

Цей проект був започаткований у 2011 році за ініціативою освітян Запоріжжя та Москви з метою залучення учнів до активної та відповідальної поведінки у світі медіа та віртуальному середовищі, знайомства та налагодження контактів між навчальними закладами України та зарубіжних країн, професійного зростання педагогічних працівників та сприяння самореалізації й розвитку творчих здібностей дітей та підлітків, їх співпраці.

До участі у медіафестивалі традиційно запрошуються учні, вчителі та творчі колективи  2-11 класів навчально-виховних закладів Запорізької області, міста Москва, інших областей України, інших країн. Учасники фестивалю повинні надіслати на конкурс власний медіа-проект в одній з номінацій: «Телебачення», «Радіо», «Друковані  та електронні ЗМІ», «Аудіовізуальний твір», «Інтернет-творчість», «Експериментальне фото», «МедіаУрок».

 Задана тематика творчих робіт відображає такі актуальні питання як патріотизм, історична пам'ять, здоровий спосіб життя, збереження природи, перспективи  і проблеми ХХІ століття у різних сферах життєдіяльності тощо. Учасники фестивалю можуть опрацьовувати обрану тему аж до кінця цього навчального року. Його підсукм традиційно буде підбито у червні.

Всі роботи учсників будуть розміщені на Запорізькому методичному порталі ЗапоВікі (zw.ciit.zp.ua) у розділі Медіаосвіта.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Іван Федоров про першу мобілізацію рф на окупованій частині Запорізької області

СБУ встановила особи та повідомила про підозру ще 5 колаборантам з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 402 рази вдарили по Запорізькій області.

Привітання голови Запорізької обласної державної адміністрації Івана Федорова з Великоднем

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 345 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 801-го дня війни

Допомагаємо військовим посилювати захист сучасними засобами радіоелектронної боротьби, – Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 246 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 800-го дня війни