Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Проблемні питання навчальних закладів – на контролі влади

10 лютого 2014 - 13:03

Під час апаратної наради, яку провів голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко, були розглянуті нестандартні ситуації, які виникли минулого тижня в деяких навчальних закладах Запоріжжя.

В.о. директора Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Віктор Захарчук доповів про ліквідацію наслідків порушення теплопостачання в спеціалізованій загальноосвітній школі-інтернаті №1.

За словами посадовця, 5 лютого там проводились ремонтні роботи на одному з опалювальних котлів, які були завершені вже до 17.00 того ж дня. Температурний режим станом на восьме лютого в спальному корпусі становив 17-19 градусів тепла (при нормі 21-23), а в навчальних класах температура була ще нижчою.

- Ви та директор школи-інтернату в цьому питанні проявили безвідповідальність та халатність. Жоден керівник закладу, в разі порушення температурного режиму, не має права піти додому до тих пір, поки ситуація не стабілізується, тим паче, якщо йдеться про навчальний або лікувальний заклад, - прокоментував ситуацію Олександр Пеклушенко.

Керівник області також повідомив, що відповідальні посадовці не уникнуть покарання.

Наступним питанням учасники наради заслухали інформацію директора департаменту освіти і науки, молоді та спорту Запорізької міської ради Раїси Чухрай щодо причин виникнення стороннього запаху в дитсадку №196, що в Шевченківському районі.

Як з’ясувалося, причиною неприємного запаху стало порушення роботи каналізації, а не запах загиблих щурів, як написали деякі інтернет-сайти. Після прочищення каналізаційної мережі запах повністю зник. На час перевірок та з’ясування джерела запаху прийом дітей у виховному закладі було припинено. Наразі проводиться санітарна обробка приміщень, дитсадок відкриють уже завтра.

- Звертаюсь до журналістів з проханням: у пошуках сенсацій не спекулюйте почуттями людей, не вигадуйте те, чого насправді ніколи не було, - зауважив керівник обласної виконавчої влади.

Разом з тим, Олександр Пеклушенко подякував за роботу тим журналістам, які об’єктивно та толерантно подають інформацію про актуальні події та проблеми регіону.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Привітання голови Запорізької обласної державної адміністрації Івана Федорова з Великоднем

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 345 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 801-го дня війни

Допомагаємо військовим посилювати захист сучасними засобами радіоелектронної боротьби, – Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 246 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 800-го дня війни

Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» відкриє двері для відвідувачів

Допомога армії, безпека та комфорт наших людей – незмінні пріоритети голови ЗОДА Івана Федорова

Великдень-2024: онлайн-трансляція богослужінь

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»