Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Нагальні проблеми територій – на особистому контролі керівника області

11 лютого 2014 - 13:46

Голова обласної державної адміністрації Олександр Пеклушенко провів телефонну співбесіду з керівниками Гуляйпільської, Пологівської та Вільнянської райдержадміністрацій. Очільник регіону порушив ряд нагальних для розвитку територій питань. Зокрема, йшлося про проходження опалювального сезону, ситуацію на полях, у промисловості, а також легалізацію зайнятості.

Так, голова Гуляйпільської РДА Олександр Гура зупинився на основних соціально-економічних напрямках роботи, бюджетній політиці, перспективах залучення інвестицій, енергозбереженні.

Щодо нагальної для гуляйпільців проблеми підвищення рівня зайнятості Олександр Гура повідомив, що місцева влада працюватиме над питанням легалізації зайнятості, розширення промислового виробництва,  кадрової політики для молоді тощо.

Серед гострих питань – нестача кваліфікованих медичних кадрів. Як пояснив керівник Гуляйпілля, основна причина такого стану – відсутність житла. Тому торік була оголошена акція:  одна квартира на рік надаватиметься медпрацівникам, яка буде продовжена і в поточному році.

 Олександр Гура також повідомив, що близько 90% посівів на полях знаходиться в доброму та задовільному стані. Однак більш зрозумілою ситуація стане в березні, коли буде проаналізовано стан монолітів.

На такий же аналіз чекають аграрії Пологівського та Вільнянського районів. Хоча голова Вільнянської райдержадміністрації Володимир Черленюх уже зараз прогнозує добрий урожай за умови відсутності морозів. За його словами, волога в ґрунті є, стан посівів – добрий, необхідними запасами насіннєвого матеріалу сільгоспвиробники також забезпечені.

Торкаючись соціальної складової розвитку територій, голова обласної державної адміністрації Олександр Пеклушенко рекомендував керівникам районів залучати до цієї роботи місцевих підприємців.

- У вас на територіях працюють потужні аграрні підприємства, які мають вкладати не тільки у розвиток власного виробництва, але й підтримувати розвиток своїх населених пунктів. Ця робота – одна зі складових підвищення якості життя на селі, - наголосив керівник області.

У цьому контексті Олександр Пеклушенко відзначив роботу Пологівського району, де торік місцеві підприємці спрямували на соціальні потреби території майже пів мільйона гривень.

За підсумками обговорених питань буде видано відповідне протокольне доручення.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Впродовж доби окупанти 291 раз ударили по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 803-го дня війни

Звернення керуючого Запорізькою єпархією Православної церкви України єпископа Фотія напередодні поминальних днів

«Повернення ветерана на робоче місце»: роботодавцям розповіли про працевлаштування та перенавчання

Обласна влада продовжує підтримувати наших військових

Працівники облдержадміністрації долучилися до Всеукраїнської акції «За чисте довкілля»

Іван Федоров про першу мобілізацію рф на окупованій частині Запорізької області

СБУ встановила особи та повідомила про підозру ще 5 колаборантам з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 402 рази вдарили по Запорізькій області.

Привітання голови Запорізької обласної державної адміністрації Івана Федорова з Великоднем

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області