Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Реформи у сфері житлово-комунального господарства

Про хід реформування житлово-комунального господарства та будівництва у січні 2014 року

13 лютого 2014 - 13:12

Перевірено та приведено у стан готовності 286 одиниць спеціальної прибиральної техніки, укладено договори зі сторонніми організаціями на залучення 137 одиниць додаткової спецтехніки. Контролюється наявність посипкового матеріалу, реагентів, шанцевого інструменту. Заготовлено 35,93 тис. т посипкового матеріалу та реагентів, підготовлено 1,97 тис. од. шанцевих інструментів. У постійній готовності знаходяться 311 аварійно-відновлювальних та ремонтних бригад чисельністю 1828 чоловік. Для забезпечення контролю та своєчасної ліквідації можливих надзвичайних ситуацій створені штаби надзвичайних ситуацій. При зниженні температури зовнішнього повітря до -100 С вводиться цілодобове чергування відповідних керівників усіх рівнів в установах та підприємствах області.

Підприємствами комунальної теплоенергетики Запорізької області спільно з НАК «Нафтогаз України» проведено звірку обсягів природного газу, спожитого підприємствами у 2013 році, та розрахунків за нього. За даними НАК «Нафтогаз України» за станом на 28.01.2014 за 2013 рік підприємствами теплопостачання Запорізької області спожито 433,6 млн. м3 природного газу на загальну суму 961,2 млн. грн., оплачено 401,2 млн. грн., рівень розрахунків за 2013 рік – 42 %. Загальна заборгованість перед НАК «Нафтогаз України» складає 771,7 млн. грн. (у т.ч. за 2013 рік – 560 млн. грн.).   

Договори купівлі-продажу природного газу на 2014 рік укладені НАК «Нафтогаз України» із всіма підприємствами комунальної теплоенергетики області, крім Квартирно-експлуатаційного відділу м. Запоріжжя.

Питання розрахунків теплопостачальних підприємств області знаходиться на особистому контролі голови облдержадміністрації. Облдержадміністрацією здійснюється щотижневий моніторинг руху коштів на підприємствах галузі та стану споживання природного газу. Завдяки вжитим заходам оплата банківськими коштами за спожитий у жовтні природний газ склала 28,1 % від обсягу споживання, в листопаді – 48,4 %, в грудні – 60,7 %. У середньому за IV квартал 2013 року – 53,4 % від обсягу споживання природного газу за цей період. Крім того, з питання покращення дисципліни розрахунків за спожитий природний газ керівництвом облдержадміністрації регулярно проводяться наради, зустрічі та співбесіди з керівниками місцевих органів влади та підприємств теплопостачання.

09.01.2014 проведено нараду з питання активізації житлового будівництва на території Запорізької області.  На нараді були розглянуті питання про вжиті органами місцевого самоврядування заходи з реалізації соціальної ініціативи Президента України «Доступне житло» та виділення нових земельних ділянок під будівництво доступного житла.

15.01.2014 проведено обласну селекторну нараду з питань щодо перегляду тарифів на послуги з теплопостачання у зв’язку зі зниженням ціни на природний газ для бюджетних установ та інших споживачів, реформування житлово-комунального господарства області в частині розробки оптимізованих схем тепло- та водопостачання населених пунктів області та забезпечення засобами технологічного обліку підприємств тепло- та водопостачання, стану розрахунків за природний газ та теплову енергію, отримання ліцензій сількомунгоспами, що надають послуги   з централізованого водопостачання.

Підбито підсумки реалізації державних житлових програм у 2013 році. В рамках реалізації обласної програми «Молодій запорізькій родині - доступне житло» у 2013 році укладено 14 договорів на загальну суму 5374,047 тис. грн.  В рамках реалізації обласної цільової програми «Сільське подвір’я» протягом 2013 року придбано та реконструйовано  110 житлових будинків загальною площею понад  8,3 тис. м2, газифіковано 557 житлових будинків. В рамках реалізації соціальної ініціативи Президента України «Доступне житло», яка передбачає часткову компенсацію ставки за іпотечними кредитами на придбання житла, у 2013 році видано 27 кредитів на суму 6487,4  тис. грн., з яких 11 громадянам надано цільову фінансову підтримку за рахунок коштів обласного бюджету та бюджету м. Запоріжжя. Протягом року прийнято в експлуатацію два об’єкти, які  брали участь у програмі іпотечного кредитування.                  

Читайте також

Фермери прифронтових регіонів можуть безоплатно перевірити стан ґрунтів

«Біжу за героїв – вірю в перемогу, вірю в ЗСУ!»

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

єВідновлення в Запорізькій області: майже 700 людей вже отримали компенсації за пошкоджене житло

Впродовж доби окупанти 462 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 810-го дня війни

Робота є, головне – щоб було бажання працювати, – директорка Запорізького обласного центру зайнятості Ірина Дуднік

Іван Федоров про організацію окупантами курортного сезону на ТОТ

Жінки Запорізької області можуть отримати грант на розвиток власної справи

Обрізка та видалення дерев у Запоріжжі: куди звертатися з питаннями

За матеріалами СБУ судитимуть ще 8 колаборантів, які співпрацюють з ворогом на тимчасово окупованій території Запорізької області

Як «купити» страховий стаж?