Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Олександр Пеклушенко: «Влада всебічно сприятиме розвитку агротуризму в регіоні»

13 лютого 2014 - 13:54

В облдержадміністрації відбувся семінар з питань упровадження агротуризму в Запорізькій області, в якому взяв участь голова ОДА Олександр Пеклушенко. Очільник регіону розповів учасникам заходу про перспективи розвитку цього напрямку, а також про підтримку, яку надаватиме влада бізнесменам, які займатимуться агротуризмом.

У семінарі взяли участь понад 60 представників бізнесу, громадськості та працівники райдержадміністрацій області. Олександр Пеклушенко звернувся до них з вітальним словом та підкреслив, що агротуризм –  дуже перспективний напрямок, який має неабиякий попит серед населення.

- Пам’ятаю, коли я повернувся з армії та почав працювати, керівник доручив мені відвезти його дітей до села в Черкаській області. Дорога до села вела через ліс, і коли ми з нього вийшли та зайшли на подвір’я, я побачив таку красу, яку згадую досі. Воно було ідеально чистим, у будинку висіли дуже гарні рушники, розшиті наволочки, все було таким охайним… Цю красу, ауру та естетику я ніколи не забуду. Не можна не отримати задоволення від годування тварин, косіння трави, збору врожаю, від справжнього сільського українського борщу, рибалки на ставку… Усе разом взяте не може залишити байдужим ані дорослих, ані дітей, які живуть у містах, - зазначив Олександр Пеклушенко.

Керівник регіону підкреслив, що підприємці, які стануть першими в агротуризмі, мають усі шанси надовго залишатися лідерами галузі. Також очільник регіону наголосив, що треба акцентувати увагу на тому, що в Запорізькій області знаходяться справжні українські села, адже саме наш край – серце України, адже саме тут була Запорозька січ.

- Людям, які оберуть для себе роботу саме в агротуризмі, я гарантую всебічну підтримку влади. Зі свого боку я зроблю все для найкомфортніших умов роботи бізнесу, для лояльного ставлення з боку контролюючих органів. Також працівникам цієї галузі буде надано потужну медіапідтримку: про них зніматимуть сюжети та програми, їм надаватимуться безкоштовні площі для розміщення реклами. Крім того, обіцяю, що  особисто відпочиватиму в таких комплексах зі своїми дітьми, а їх немало - четверо, й онуки на підході, - запевнив Олександр Пеклушенко.

Нагадаємо, влітку минулого року Регіональний фонд підтримки підприємництва в Запорізькій області виграв міжнародний конкурс з надання гранту ЄС у сумі 67,5 тис. євро для реалізації проекту «Система сертифікації якості в агротуристичному бізнесі».

Заступник голови облдержадміністрації Петро Гончарук поінформував присутніх про можливості, які відкриваються перед запоріжцями для розвитку агротуризму, і не лише через виділення коштів, а й завдяки можливості перейняття досвіду  країн, де агротуризм більш розвинений. Також посадовець наголосив, що в рамках цього проекту як мінімум п’ять об’єктів агротуризму безкоштовно отримають міжнародні сертифікати, а можливо, їх кількість вдасться збільшити.

- У квітні ми проведемо першу виїзну нараду з питань розвитку агротуризму, відвідаємо один з об’єктів цієї галузі в Запорізькому районі. Крім того, проведемо спільну нараду з представниками туристичних операторів, адже вкрай важливо, щоб вони теж долучилися до цієї роботи. Об’єкти агротуризму буде включено до туристичної карти області, до туристичних маршрутів. Ми забезпечимо всебічну підтримку для розвитку агротуризму, - зазначив Петро Гончарук.

Генеральний директор Державної організації «Регіональний фонд підтримки підприємництва в Запорізькій області» Володимир Степаненко повідомив, що першим етапом роботи було дослідження науковцями необхідності розвитку агротуризму в регіоні, вони вивчали стан агротуристичного комплексу  регіону, попит на такі об’єкти, проводилося порівняння ситуації з іншими регіонами. Результати довели, що агротуризм – це хоч поки не розвинута, але дуже перспективна галузь.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

СБУ встановила ще 6 правоохоронців-перевертнів, які займаються репресіями та фабрикують «докази» проти українців на тимчасово окупованих територіях

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Одного чоловіка поранено під час ворожої атаки на Запорізький район

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 795-го дня війни

Прилади нічного бачення (монокуляри та бінокуляри) постійно потрібні нашим захисникам.

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 335 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку