Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Відродження легкої промисловості області

14 березня 2006 - 16:17

Сьогодні відбулося урочисте відкриття підприємства «Василівський завод хутра та шкіри». Виробництво якісного взуття та хутра поновлено на базі колишньої взуттєвої фабрики міста Василівки.

На відкритті підприємства побував заступник голови облдержадміністрації Валерій Буцанов, який щиро розділив радість з василівцями. А радіти тут є чому – відновлюється виробництво, створені нові робочі місця, успішна робота заводу наповнюватиме районний бюджет. З пуском заводу планується працевлаштувати 400 робітників (50 вже працює на підприємстві). З введенням в дію другої черги заводу кількість працівників збільшиться ще на 800 чоловік, третьої черги – на 1200. Таким чином, у планах керівництва заводу в найближчі три роки створити потужне підприємство легкої промисловості, штатна чисельність якого складатиме 2400 працівників. За словами директора підприємства Ореста Шеремета, вони мають намір експортувати свою продукцію в Росію, Білорусь та Молдову та, звичайно, наповнити ринок України добротним шкіряним взуттям та дублянками.

Валерій Буцанов, звертаючись до заводчан та василівців, зокрема сказав:
- Від імені голови облдержадміністрації Євгена Червоненка, від свого імені дозвольте висловити подяку інвесторам заводу, керівництву райдержадміністрації за спільні зусилля, що дозволили за 5 місяців відродити підприємство. Створення такого виробництва - це новий поштовх у соціально-економічному розвитку району, нові робочі місця – таким чином, ми виконуємо пріоритетні завдання Президента України.

Привітати заводчан прийшли і вихованці дитячого садка №4 «Струмок», долею якого має намір опікуватися «Василівський завод хутра та шкіри».


Прес-служба облдержадміністрації

Читайте також

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні

«Хтось мав це робити»: у Запоріжжі вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи

«Ми відчуваємо, що не самотні, адже нас підтримують та допомагають»: діти-сироти отримали ноутбуки від благодійників

Спортивне орієнтування: «Їжаки» з Запоріжжя шукають шлях до перемоги

Компенсації за працевлаштування ВПО: оновлено послугу на порталі Дія

Контррозвідка СБУ встановила особу резидента російського гру, який планував терористичний акт в багатолюдному місці Запоріжжя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 326 разів ударили по Запорізькій області