Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Бердянськ та Приазовський район порахували збитки від негоди

14 лютого 2014 - 12:18

Бердянськ та Приазовський район порахували збитки від негоди

Відбулося чергове засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яке провів директор Департаменту з питань цивільного захисту населення облдержадміністрації Володимир Шлея.

Учасники заходу розглянули підсумки ліквідації надзвичайної ситуації, яка склалася в результаті погіршення погодних умов у січні-лютому поточному року. Найскладніша обстановка була на східних та південно-східних територіях регіону. Місцевій владі м. Бердянська та Приазовського району довелося навіть оголосити надзвичайну ситуацію місцевого рівня. Результатом негоди стали збитки цих територій, які перевищують 600 тис. грн.. У зв’язку з цим органи місцевої влади звертаються за фінансовою допомогою до обласного резервного фонду.

У ході наради були обговорені особливості та умови, за яких може бути надана така допомога. Найближчим часом керівництво міста Бердянськ та Приазовського району має підготувати обґрунтовану документацію з експертними висновками про рівень надзвичайної ситуації, після чого ці документи мають бути погоджені з відповідними департаментами, а вже тоді буде прийматись остаточне рішення про виділення коштів.

Крім того учасники заслухали звіт про підсумки роботи комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій за 2013 рік. Володимир Шлея повідомив, що торік відбулося 10 засідань, на яких було розглянуто  34 питання та за підсумками обговорення прийнято до виконання 235 заходів. Найбільш ефективно відпрацювали комісії в Бердянську, Мелітополі та Енергодарі, а також у Василівському, Веселівському, Кам’янсько-Дніпровському, Михайлівському, Пологівському, Чернігівському та Приазовському районах.

Також  затверджено план роботи комісії на 2014 рік.

Серед основних завдань – затвердження переліку хімічно небезпечних об’єктів, розташованих та території регіону, а також плану обстежень захисних споруд.

За словами Володимира Шлеї, в області працюють 33 хімічно небезпечні об’єкти, серед них перший ступінь небезпеки мають «ЗТМК» та «Кремнійполімер». Разом із переліком цих об’єктів затверджено плани реагування у разі виникнення надзвичайної ситуації, а також порядок  взаємодії та роботи профільних комісій.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 801-го дня війни

Допомагаємо військовим посилювати захист сучасними засобами радіоелектронної боротьби, – Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 246 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 800-го дня війни

Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» відкриє двері для відвідувачів

Допомога армії, безпека та комфорт наших людей – незмінні пріоритети голови ЗОДА Івана Федорова

Великдень-2024: онлайн-трансляція богослужінь

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»

Понад 50 дітей Запорізької області стали новими учасниками патріотичного руху «Байда»

Запорізька обласна державна адміністрація та CIVIC обʼєднали зусилля для захисту цивільного населення

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області