Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Віктор Ющенко: “Суспільство має усвідомити свою відповідальність за вибір, який зробить 26 березня”

16 березня 2006 - 09:19

Провідною темою зустрічі Глави держави і регіональних журналістів стала “Проведення чесних виборів як пріоритет влади”.

У вступному слові Віктор Ющенко наголосив, що Україна, нарешті, отримала шанс провести перші дійсно демократичні і чесні виборчі перегони, а кожна політична сила, що бере у них участь, має вільний доступ до засобів масової інформації, рівні можливості для зустрічей з виборцями, агітації.

Відповідаючи на питання журналістів, Президент підкреслив, що критерієм оцінки роботи чиновника в регіоні буде не звіт облдержадміністрації, а незалежні експертні висновки, які оприлюднять представники громадських організацій України та міжнародної спільноти, що будуть здійснювати постійний моніторинг виборчого процесу.

Глава держави ще раз підтвердив власну позицію, яку вже неодноразово оприлюднював під час своїх виступів, щодо забезпечення вільних і демократичних виборів. Він сказав, що докладе усіх зусиль, аби вибори пройшли демократично. Та вимагатиме від представників центральної та регіональної влади дотримання виборчого законодавства й Указу про чесні вибори.

Також Президент України відповів на питання регіональних журналістів, які стосувались проблем соціально-економічного розвитку територій. Зокрема, торкаючись теми вирішення екологічних проблем, Віктор Ющенко згадав ситуацію, яка склалась у Запорізькій області, і проінформував про впровадження на її території експериментального проекту екологічної безпеки. За словами Президента, ця програма включає як ряд конкретних заходів щодо екологічного моніторингу та боротьби із злісними забруднювачами навколишнього середовища, так і визначає конкретні джерела фінансування. Якщо експеримент матиме позитивні наслідки, регіональний проект трансформується в національну програму екологічної безпеки, прогнозує Глава держави.

 

Прес-служба облдержадміністрації

Читайте також

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні

«Хтось мав це робити»: у Запоріжжі вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи

«Ми відчуваємо, що не самотні, адже нас підтримують та допомагають»: діти-сироти отримали ноутбуки від благодійників

Спортивне орієнтування: «Їжаки» з Запоріжжя шукають шлях до перемоги

Компенсації за працевлаштування ВПО: оновлено послугу на порталі Дія

Контррозвідка СБУ встановила особу резидента російського гру, який планував терористичний акт в багатолюдному місці Запоріжжя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 326 разів ударили по Запорізькій області