Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Міжнародний мовно-літературний конкурс визначить кращих мовознавців

17 лютого 2014 - 10:02

У Запорізькому педагогічному коледжі відбувся фінальний етап ІV Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка, який проводиться згідно з Указом Президента України. У відкритті заходу взяв участь директор Департаменту освіти і науки обласної державної адміністрації Микола Ярмощук.

Мета конкурсу – вшанування творчої спадщини видатного сина українського народу Тараса Григоровича Шевченка, виявлення творчо обдарованих учнів та студентів, розвиток їх творчого потенціалу, виховання поваги до державної мови і традицій свого народу, а також підвищення рівня мовної освіти.

Загалом у трьох етапах конкурсу взяли участь 12431 учнів і студентів області, до фінального ж етапу дійшли  36 кращих з кращих учасників.

Фінальний етап передбачав виконання конкурсантами творчого завдання – написання твору в жанрі  казки, притчі, легенди, новели, есе, публіцистичної статті, оповідання, нарису, замальовки тощо. У якості тем літературних творів могли бути використані дискусійні висловлювання майстрів художнього слова, видатних мовознавців, істориків, критиків і публіцистів. Вибір тем - необмежений.

Учасники мали показати мовну грамотність, здатність до критичного мислення, фахового аналізу мовно-літературного й культурно-історичного матеріалу, а також творчі здібності володіння художнім словом.

У рамках заходу було прийнято звернення до Президента України Віктора Януковича щодо підтримки його ініціативи оголосити день народження Тараса Шевченка  Днем національного примирення українського народу.

- Враховуючи сьогоденну ситуацію в країні, День примирення - дуже своєчасна ініціатива Глави держави. Запорізький край завжди відрізнявся толерантністю,  тому буде логічно, якщо ми підтримаємо її на такому рівні, - зазначив Микола Ярмощук.

Також посадовець відзначив, що всі учасники конкурсу вже є переможцями та побажав їм нових перемог, здобутих у чесній боротьбі.

Творчі роботи учасників ІV Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді перевірятиме спеціальне журі в Інституті інноваційних технологій і змісту освіти м. Київ з 24 по 28 лютого.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Привітання голови Запорізької обласної державної адміністрації Івана Федорова з Великоднем

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 345 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 801-го дня війни

Допомагаємо військовим посилювати захист сучасними засобами радіоелектронної боротьби, – Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 246 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 800-го дня війни

Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» відкриє двері для відвідувачів

Допомога армії, безпека та комфорт наших людей – незмінні пріоритети голови ЗОДА Івана Федорова

Великдень-2024: онлайн-трансляція богослужінь

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»