Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Євген Червоненко: « Запорізька бізнес-еліта потребує консолідації»

16 березня 2006 - 13:37

- Сьогодні ми маємо цілий клубок питань, - зазначив він, - які гальмують подальший розвиток регіону, до того ж вони взаємопов'язані.

Йшлося про впровадження систем енергозбереження, покращення екології, медичного обслуговування, розвиток транспортної інфраструктури. Губернатор ознайомив присутніх з власним баченням ситуації щодо їх вирішення. Деякі з планів вже реалізуються. Інші – у стані проектного затвердження та узгодження в Уряді.

Учасники зустрічі висловилися на підтримку пропозицій і конкретних заходів, ініційованих Євгеном Червоненком. Зокрема, стосовно будівництва нових мостових переходів через р. Дніпро у Запоріжжі, вони пропонують не чекати рік, а вже зараз, як планує губернатор, брати для цього кредити.

Щодо впровадження системи екологічного моніторингу, проект якого підтримав Президент Віктор Ющенко під час останнього візиту до Запоріжжя, голова ОДА запропонував його частково профінансувати з громадського екологічного фонду, організованого невдовзі жителями міста. До речі, половина необхідної суми для встановлення екологічної моніторингової системи в обласному центрі вже є, - завдяки зусиллям саме губернатора.

Євген Червоненко запропонував підприємствам області зробити певний внесок в справу впровадження страхової медицини для всіх жителів нашого регіону. Медицина має базуватися на засадах, вважає губернатор, які вже застосовані і діють, зокрема, на «Запоріжсталі» та інших великих підприємствах, тільки тепер - в масштабах області.

- Ми стоїмо перед великим інвестиційним очікуванням, - сказав Євген Червоненко. - Проте, інвестиції прийдуть до нас, коли ми розв'яжемо наш клубок проблем, бо жодний інвестор не піде в регіон, якому бракує належної транспортної інфраструктури, який є екологічно небезпечним тощо.

- І найголовніше для регіону, - підкреслив губернатор, - консолідувати бізнесові структури, об'єднатися місцевій бізнес-еліті. Тому що Запорізька область в цьому плані чи не єдина в Україні, яка вирізняється роз'єднанням бізнесових кіл. Чому, наприклад, бізнесові групи Дніпропетровська, Одеси, Донецька мають такий вплив? Бо вони консолідовані і спільно виступають проти зовнішніх подразників. А Запорізької бізнес групи як такої ще не сформовано. Для Запорізького регіону консолідація бізнесових структур вельми важлива вже сьогодні. І тоді область залюбки лобіюватиме позитивне вирішення своїх проблем на всіх рівнях.

Учасники зустрічі висловили вдячність губернатору за відверту розмову і щирий діалог. Вони запропонували проводити такі зустрічі систематично. Бізнесмени і підприємці пообіцяли свою дієву підтримку всім зусиллям керівника області, спрямованим підвищення рейтингу нашого краю в цілому.

 

Прес-служба облдержадміністрації

Читайте також

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні

«Хтось мав це робити»: у Запоріжжі вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи

«Ми відчуваємо, що не самотні, адже нас підтримують та допомагають»: діти-сироти отримали ноутбуки від благодійників

Спортивне орієнтування: «Їжаки» з Запоріжжя шукають шлях до перемоги

Компенсації за працевлаштування ВПО: оновлено послугу на порталі Дія

Контррозвідка СБУ встановила особу резидента російського гру, який планував терористичний акт в багатолюдному місці Запоріжжя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 326 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 792-го дня війни

Запорізька область отримає пів мільярда гривень на ремонт та будівництво шкільних укриттів, – міністр освіти та науки Оксен Лісовий