Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Європейські стандарти – в запорізьку реальність

17 березня 2006 - 13:12

Голова облдержадміністрації Євген Червоненко сьогодні зустрівся з Послом Європейської комісії паном Ієном Боугом.

По закінченні зустрічі Посол і губернатор провели брифінг для представників місцевих ЗМІ.

Євген Червоненко, зокрема, сказав:

- Для мене велика честь – візит пана Посла. Тим більш, що ми давно знайомі. Коли я обіймав посаду Міністра транспорту і зв'язку ми разом з ним багато зробили для підписання багатьох дуже важливих для України угод. Також пан Посол знає про мою особисту участь у відміні поправки Джексона Веніка.

Під час цієї нашої зустрічі, - я не буду оригінальним, - ми дискутували з питань, перед усе, – це свобода і демократія для всіх, як запорука розвитку ринку і капіталізації країни і, перш за все, регіону, який мені довірено Президентом України.

Також ми говорили про нинішні вибори в Україні. І мені було дуже приємно почути, що Європа дає високу оцінку демократичності проведення виборів в Україні.

За тиждень вибори закінчаться. Ми приберемо місто, посадимо дерева, зробимо краще екологію.

Маємо приємну пропозицію щодо святкування Дня Європи у Запоріжжі. Для запоріжців День Європи став уже традиційним, проводиться кілька років поспіль, але, як на мене, знаменно, що вперше жителі міста будуть організовувати і святкувати його спільно з Єврокомісією, а це значно вплине на підняття рейтингу міста і області.

Я розповів пану Послу і про наші основні проблеми, - те замкнуте коло, яке ми маємо, - питання енергозбереження, екології та пов'язаною з нею проблеми здоров'я населення, транспортної інфраструктури та спорудження мостів.

Під час розмови з паном Послом ми дійшли до висновку, що, окрім відносин Єврокомісії на рівні уряду, можливі й регіональні відносини, певно, що започатковувати їх Єврокомісія почне із Запорізької області.

Я дуже радий цьому візиту Посла Європейської комісії до Запоріжжя. Бо завжди стверджую, що Росія – наш давній стратегічний партнер. Проте, не можна бути заручниками одних постачальників. На захід від нас – ринок вартістю десять трильйонів євро. Називається Євросоюз. І це не тільки великий ринок. Це ще й великі стандарти демократії і захисту людської гідності.

Посол Європейської комісії пан Ієн Боуг, зокрема, сказав, що на меті цього його візиту до Запоріжжя: по-перше, більше дізнатися про те, що відбувається в цьому регіоні, по-друге, це певною мірою відповісти на той чималий попит інформації щодо Євросоюзу, який існує в цілому в Україні, і по-третє, запросити місто Запоріжжя стати співорганізаторами святкування Дня Європи, який ми плануємо провести у Запоріжжі 26 травня цього року. Пан Посол із зрозумінням поставився до запорізьких проблем, окреслених Євгеном Червоненком під час їхньої зустрічі, зазначивши, що до питань їх вирішення не можна залишатися байдужим. Певний результат мають принести відносини на регіональному рівні, про які йшлося під час його зустрічі з головою облдержадміністрації. Пан Ієн Боуг сказав, що він вперше приїхав до Запоріжжя і сподівається не в останнє. Тож, наступного разу під час зустрічі з Євгеном Червоненком вони докладніше обговорять питання вирішення регіональних проблем.

 

Прес-служба облдержадміністрації

Читайте також

Міжнародні партнери допоможуть Запоріжжю з облаштуванням укриттів та підземних шкіл

В регіоні допомагають людям подолати наслідки насильства

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 291 раз ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 786-го дня війни

Участь Володимира Зеленського в зустрічі міністрів оборони в межах засідання Ради Україна – НАТО

Обласна влада не залишає людей наодинці з бідою: як допомагають переселенцям та постраждалим внаслідок війни

«Показник значно кращий, порівняно з минулим роком»: представник ТЦК та соціальної підтримки про приписну кампанію 2024 року

Іван Федоров – про фортифікації та укриття

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

СБУ повідомила про підозру ще 12 колаборантам, які працюють в окупаційному «мвс рф» на Запоріжжі

Іван Федоров зустрівся з представниками Всесвітньої організації охорони здоров’я – обговорили медичні потреби регіону