Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Євген Червоненко: « Влада не залишить хворих на діабет наодинці з бідою»

17 березня 2006 - 15:50

В рамках щорічної благодійної акції «День діабету-2006», яку громадська організація «Діабетик» провела у приміщенні Запорізького медичного університету, голова облдержадміністрації Євген Червоненко зустрівся із хворими на діабет та інформував їх про результати діяльності виконавчої влади щодо забезпечення життєво необхідними препаратами та гідною медичною допомогою.

Губернатор оцінив стан справ у цій сфері, зазначивши, що кількісний показник ендокринних хвороб у населення через забруднену екологію Запоріжжя набирає катастрофічних розмірів. Тільки за останні роки кількість хворих на цукровий діабет у Запоріжжі значно зросла і становить 34 тисячі осіб. З них 6 тисяч потребують постійного введення інсуліну. Вражає, що в їх числі чималу частку складають діти.

- Хочу, щоб ви були певні того, що влада не залишить вас наодинці з бідою, - звернувся голова облдержадміністрації до учасників акції «День діабету-2006». - Ми втілюємо всі заходи, передбачені державною і регіональними програмами щодо вашого забезпечення всіма необхідними медичними препаратами. Також намагаємося впровадити сучасні технології діагностики. Адже виявлення захворювання на ранніх стадіях убезпечить хворих від різноманітних тяжких ускладнень. Для цього поставляємо в лікарні області сучасне діагностичне обладнання. Тільки на поточний рік у обласному бюджеті на обладнання для спеціалізованих медичних кабінетів виділено 285,7 тис. грн.

Євген Червоненко зазначив, що заходи реалізуються в усіх районах нашої області. Він наголосив, що облдержадміністрація докладає всіх зусиль, аби сучасні методи діагностики і лікування були доступні в однаковій мірі як жителям міст, так і сільської місцевості.

Губернатор закликав представників громадської організації «Діабетик» до плідної співпраці з місцевими органами виконавчої влади, зокрема, запропонував, щоб придбання інсулінів за кошти місцевих бюджетів відбувалось під їх контролем.

На цій же зустрічі голова ОДА Євген Червоненко дав доручення своєму заступнику з гуманітарних питань Миколі Фролову вивчити питання щодо організації оздоровлення дітей, хворих на діабет, у Бердянському соматичному санаторії.

Завершуючи зустріч, Євген Червоненко завірив її учасників, що проблеми хворих на діабет неухильно вирішуватимуться. Для цього губернатор заручився особистою підтримкою Міністра охорони здоров'я України.

- В питаннях реалізації програми підтримки хворих на діабет ми досягли повного порозуміння, - підтвердив губернатор.

Він побажав всім учасникам зустрічі міцного здоров'я, віри і надії.



Прес-служба облдержадміністрації.

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

386 ударів по 9 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області