Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

На часі - відновлення та будівництво спортивних споруд, які б відповідали сучасним вимогам

3 березня 2014 - 11:56

Під головуванням начальника управління молоді, фізичної культури та спорту облдержадміністрації Наталії Власової відбулося засідання колегії управління. На порядок денний було винесено низку питань, зокрема,  підбито підсумки роботи управління в 2013 році та визначено пріоритетні напрямки роботи на 2014 рік.

Як повідомила Наталія Власова, минулого року основними завданнями  фізкультурно-спортивних організацій області була реалізація заходів Державної програми розвитку фізичної культури і спорту на 2012-2016 роки, проведення спортивно-масової роботи, зміцнення матеріально-спортивної бази, кадрового потенціалу галузі, підвищення спортивної майстерності окремих спортсменів, команд з ігрових видів спорту, підготовка спортивного резерву, досягнення високих результатів спортсменів краю на всеукраїнських і міжнародних змаганнях. З обласного бюджету у 2013 році фінансові витрати по розділу «Фізична культура і спорт» склали 32,9 млн.грн.

- Протягом минулого року присвоєно спортивні звання «Майстер спорту України міжнародного класу» п’яти спортсменам області, «Майстер спорту України» - 47 спортсменам. За звітний період перепідготовку та підвищення кваліфікації у вузах Запоріжжя, Києва, Дніпропетровська пройшли 56 тренерів-викладачів, - повідомила Наталія Власова.

На території області було проведено 24 всекраїнських та міжнародних змагань з різних видів спорту, в яких взяли участь понад 12 тис. спортсменів з усіх регіонів України. Протягом року проведено чемпіонати України з ігрових видів спорту (12 турів з волейболу, 15 з гандболу, один з пляжного волейболу). Було профінансовано та проведено понад 70 обласних та всеукраїнських заходів з олімпійських та не олімпійських видів спорту, в яких взяли участь понад 14 тис.  спортсменів області різних вікових груп.

На чемпіонатах та кубках України запорізькі спортсмени вибороли 198 золотих, 175 срібних та 193 бронзових нагород, на чемпіонатах та кубках Європи і світу – 19 золотих, 18 срібних та 116 бронзових медалей. Збірні команди області (понад 1,5 тис. спортсменів) взяли участь у 120 офіційних чемпіонатах України. Запорізькі спортсмени у складах збірних команд України взяли участь більш ніж у 40 чемпіонатах світу та Європи.

Наші спортсмени-інваліди у 2013 році завоювали на національних змаганнях 43 золоті медалі, 18 срібних  та 14 бронзових медалей з пауерліфтингу, настільного тенісу, легкої атлетики, фехтування на візках, плавання, дзюдо, тхеквондо, баскетболу.

- Матеріально-технічне забезпечення галузі в регіоні виглядає наступним чином: функціонує 712 спортивних залів, 2397 спортивних майданчиків, 15 плавальних басейнів, 31 стадіон. Протягом минулого року збудовано: один майданчик з синтетичним покриттям
 у смт Кушугум Запорізького району, один майданчик з тренажерним обладнанням у с.Семенівка Мелітопольського району, два майданчики у с.Зелений гай та с.Мечикури Веселівського району, один майданчик у Запорізькому національному університеті, - повідомила Наталія Власова.

Крім того, проведено реконструкцію спортивного комплексу «Будівельник» (м.Запоріжжя), стадіонів «Локомотив» (м. Пологи) та КЗ «ФОК «Таврія» (м. Василівка). Протягом року в регіоні не ліквідовано жодної спортивної споруди, перепрофільованих, переданих в оренду також немає. Від Запорізької області до Єдиного електронного реєстру спортивних споруд внесена 501 споруда.

- Першочерговим завданням у галузі фізичної культури і спорту регіону на 2014 рік є виконання заходів Державної програми розвитку фізичної культури і спорту,  підготовка спортсменів області до ХХХІ літніх Олімпійських та XV Паралімпійських ігор 2016 року, чемпіонатів світу та Європи, підвищення кваліфікації тренерського складу, зміцнення кадрового потенціалу, підвищення майстерності спортсменів, команд ігрових видів спорту, - зазначила Наталія Власова.

Також посадовець наголосила, що вкрай важливим є завдання щодо відновлення та будівництва спортивних споруд, які б відповідали сучасним вимогам як для масового спорту, так і для спорту вищих досягнень.

Також під час засідання було обговорено питання щодо присудження премії Кабінету Міністрів України за особливі досягнення молоді у розбудові України. Рішенням колегії ухвалено такі кандидатури: за творчі досягнення – Ігор Башкатов, за виробничі досягнення – Руслан Пидорич, за наукові досягнення – Антон Монаєнко, за спортивні досягнення – Ганна Мельніченко, за особисту мужність – Дмитро Давиденко, за внесок у забезпечення розвитку молодіжного руху – Володимир Систеров. 

Також члени колегії розглянули та затвердили проект Положення про стипендію перспективним молодим спортсменам Запорізької області, розроблене управлінням молоді, фізичної культури та спорту облдержадміністрації з метою подальшого вдосконалення спорту вищих досягнень, створення сприятливих умов для підготовки спортсменів області до участі у чемпіонатах світу, Європи та олімпійських іграх, матеріального стимулювання та соціального захисту спортсменів області.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 798-го дня війни

На Запоріжжі поліцейські затримали чоловіка, який збував зброю та боєприпаси

Майже 44 тисячі сімей внутрішньо переміщених осіб отримали допомогу від держави

Український бізнес отримав цифровий інструмент для виходу на міжнародні ринки

Обладнання і техніку на 162 мільйони гривень незабаром отримають військові на Запорізькому напрямку – завершено ряд тендерів

Захист прав дітей уразливих категорій обговорили під час візиту представників ООН до Запоріжжя

За матеріалами СБУ заочно засуджено 5 колаборантів, які допомагають підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Запоріжжя відвідала координаторка ООН в Україні Деніз Браун – обговорили напрямки підтримки прифронтової області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Перші 5 підземних шкіл побудуємо у Запорізькій області, – Іван Федоров

Впродовж доби окупанти 383 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 797-го дня війни