Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запоріжці готуються до відзначення 200-річчя від дня народження Тараса Шевченка

4 березня 2014 - 11:02

Запоріжці готуються до відзначення 200-річчя від дня народження Тараса Шевченка

За сприяння Департаменту культури, туризму, національностей та релігій облдержадміністрації в обласних комунальних установах культури і мистецтва протягом січня та лютого поточного року проведено низку заходів, присвячених 200-річчю від дня народження Т.Г. Шевченка. Наразі область готується до масштабних заходів у березні.

Про це повідомила заступник директора департаменту Наталія Паращук.

15 січня в обласних бібліотеках було започатковано акцію «Запоріжжя читає Шевченка», в рамках якої розгорнуто книжково-ілюстраційні виставки, проводяться читацькі конференції, тематичні зустрічі.

- Наприкінці січня відбувся відбірковий обласний етап Всеукраїнського конкурсу учнівської творчості «Об’єднаймося ж, брати мої!», на який представлено 110 творчих робіт учнів шкіл естетичного виховання області. Із кращих творчих робіт в бібліотеці ім. О.М. Горького оформлено експозицію, 10 робіт переможців конкурсу направлені до Всеукраїнського оргкомітету в м. Київ, - повідомила Наталія Паращук.

5 лютого в обласному художньому музеї відбулось відкриття виставки живопису та графіки з музейної колекції «Шевченкіана», а 6 лютого в виставковій залі обласної універсальної наукової бібліотеки ім.О.М.Горького - урочисте відкриття документної мега-виставки «Свята пора Кобзаря».

18 лютого в обласній універсальній науковій бібліотеці ім. О.М. Горького проведено засідання круглого столу творчої інтелігенції «Запоріжжя і Шевченко» за участю працівників культури і мистецтва області, навчальних закладів, представників громадських організацій, творчих спілок та митців. На засіданні було обговорено питання про хід підготовки та проведену роботу щодо відзначення ювілею Великого Кобзаря.

21-22 лютого в академічному обласному українському музично-драматичному театрі ім. В.Г. Магара відбувся показ прем’єрної вистави «Вість благая Кобзаря...» за творами Т.Г. Шевченка. 27 лютого у виставковій залі обласного осередку Національної Спілки майстрів народного мистецтва України відкрито виставку образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва.

- Заходи до ювілею Т.Г. Шевченка продовжуються. Так, 9 березня в обласній філармонії відбудеться літературно-мистецьке свято «Невгасима муза Кобзаря». В академічному обласному українському музично-драматичному театрі ім. В.Г. Магара 14 березня відбудеться прем’єра моновистави І. Смолія «Україно, Україно, ми твої діти...», - повідомила Наталія Паращук.

Протягом березня в установах культури області проводяться тематичні культурно-мистецькі заходи.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 459 разів ударили по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 815-го дня війни

Незламний запорізький бізнес

Жителі регіону – про майбутнє Запорізького краю

Запоріжжя перезавантажується: плани розвитку регіону окреслив голова ОДА Іван Федоров на «Запорізькій платформі співпраці та розвитку 2024»

Життя під час війни: виклики для Запорізької області

«Запорізька платформа співпраці та розвитку» – формула успішного майбутнього

У 1944 році через примусову депортацію «совєтами» понад 190 тисяч кримських татар втратили дім, свої сімʼї та навіть життя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 452 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 814-го дня війни