Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Валерій Баранов: «Необхідно дивитися в майбутнє, а не оцінювати минуле - це шлях до злагоди та взаєморозуміння»

7 березня 2014 - 17:19

Голова облдержадміністрації Валерій Баранов підписав з представниками громадських організацій та політичних партій регіону Угоду про першочергові заходи зі стабілізації суспільно-політичної ситуації в Запорізькій області.

- Я дуже вдячний усім, хто приєднався до цієї ініціативи, що ви з розумінням поставилися до необхідності налагодження діалогу та припинення конфронтації. Я й сьогодні проводив зустрічі з рухами, які займають досить радикальні позиції, але ще ніхто не відмовився від того, що треба стабілізувати ситуацію в регіоні. В угоді ми принципово утрималися від оцінки подій минулого, адже необхідно дивитися в майбутнє, інакше ми просто не зможемо домовитися. Саме така позиція – шлях до злагоди та взаєморозуміння, - наголосив Валерій Баранов.

Угоду підписали 15 громадських рухів та організацій, серед них – громадські рухи «Наше місто»,  «Народна самооборона», всеукраїнська громадська організація «Ніхто крім нас» та інші.

Документом передбачається створення спільного штабу з урегулювання ситуації. Він буде розміщений в адміністративній будівлі обласної ради (на першому поверсі).

Також сторони домовилися про недопущення протиправного примусу органів виконавчої влади та місцевого самоврядування до прийняття рішень неконституційними методами.

Угода передбачає реформування органів внутрішніх справ, запобігання конфліктам та кровопролиттю в регіоні, а також ліквідацію мережі гральних автоматів, боротьбу з наркотиками. Для цього буде створено на постійній основі народні дружини із залученням до їх лав, за рекомендацією громадських організацій та рухів, чесних і сумлінних активістів. Органи місцевого самоврядування мають знайти можливість для їх фінансового заохочення.

Начальнику ГУ МВС України в Запорізькій області Віктору Ольховському рекомендовано провести зустріч з представниками сторін угоди, на якій буде обговорено перспективи реформування органів внутрішніх справ, вона відбудеться вже наступної п’ятниці. Крім того, буде забезпечено координацію дій громадських організацій, рухів та органів внутрішніх справ з ліквідації мережі гральних автоматів, незаконної торгівлі та обігу наркотичних засобів.

Також угодою передбачається активізація роботи з виявлення кримінального бізнесу, встановлення тіньових джерел фінансування організацій і рухів деструктивного спрямування. Начальнику управління СБУ області Олександру Кузнецову  рекомендовано взяти на особливий контроль боротьбу з кримінальним бізнесом у регіоні та тіньовими джерелами фінансування організацій і рухів деструктивного спрямування.

Відповідно до угоди особлива увага влади приділятиметься роботі з молоддю, патріотичному вихованню підростаючого покоління. Увага громадських організацій і рухів буде звернена на проведення військово-патріотичних та спортивних ігор для молоді, ліквідацію дитячої безпритульності в регіоні, залучення «важких» дітей і підлітків до занять спортом, у тому числі, на базі обласного центру патріотичного виховання молоді.

Також буде спільно складено список осіб, які постраждали під час акцій протесту в Україні у листопаді 2013 - лютому 2014 років та потребують допомоги. Буде знайдено можливості фінансування із залученням  благодійних фондів для надання матеріальної допомоги родичам загиблих і пораненим у ході акцій протесту.

Обласна державна адміністрація, в свою чергу, підготує і направить Кабінету Міністрів України та Верховній Раді України пропозиції щодо закріплення на законодавчому рівні надання державної допомоги сім'ям постраждалих.

Контроль за виконанням Угоди покладено на голову облдержадміністрації Валерія Баранова. Громадські організації і рухи, які є сторонами угоди, мають зі свого боку забезпечити громадський контроль за її виконанням.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні