Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Валерій Баранов: «Запорізька область стане майданчиком для впровадження новацій і реформ»

11 березня 2014 - 16:41

Валерій Баранов: «Запорізька область стане майданчиком для впровадження новацій і реформ»

Сьогодні новопризначений голова обласної держадміністрації Валерій Баранов провів першу апарату нараду за участю керівників управлінь та структурних підрозділів. Без зайвого пафосу була представлена нова команда, яка пропонується на посади заступників голови облдержадміністрації, до якої ввійшли Петро Гончарук, Олег Ніколенко, Григорій Самардак та Зінаїда Бойко.

За словами керівника області, головні критерії під підборі кадрів – це результат роботи службовця та порядність людини. Найближчим часом Валерій Баранов планує провести атестацію апарату обласної держадміністрації. Її результатом повинен стати резерв кадрів, коли молодь вчиться у старших колег, а потім посідає посади в структурі влади вже підготовленою до державної служби. При цьому голова облдержадміністрації звернувся до громадських організацій та професійних об`єднань з проханням надати свої кандидатури, які можуть бути задіяними у навчанні.

Валерій Баранов повідомив, що вже звернувся  до в.о. Президента України з проханням якнайшвидше призначити керівників державних органів влади в Запорізькій області, яким, за його словами, також доведеться пройти кадрову атестацію, що дозволить зруйнувати жорстку вертикаль корупції.

У найближчих планах голови облдержадміністрації – проведення співбесід з керівниками районних державних адміністрацій. При цьому Валерій Баранов не має наміру «рубати з плеча»:

- Всіх звільнити-розігнати – такого не буде. Ми це вже проходили в 2004 році. Але той, хто був задіяний у корупційних схемах, «відкатах» і поборах, однозначно працювати не буде. Той, хто працював, користувався авторитетом, повагою в колективі та в суспільстві, нічим не заплямований, буде працювати, незалежно від партійності. Ніхто нікого не буде примушувати вступати в будь-яку партію, - запевнив Валерій Баранов.   

Звертаючись до керівників структурних підрозділів, голова ОДА зазначив, що в складній ситуації, в якій сьогодні перебуває вся країна, треба бути максимально організованими і мобілізованими.

- Головне – треба працювати. І не так, як до того… По-перше, як «до того» вже не вийде. Мабуть, це вже всі усвідомили. Тепер все буде по-новому. У нас є правильний вектор. Ми повинні все змінити, побудувати нову систему управління державою, спростити всі механізми системи, бо вони задушили бізнес, задушили ініціативу людей і зробили майбутнє безперспективним.

Валерій Баранов підкреслив, що  задоволений наявністю політичної волі робити ці зміни у всіх сферах державного устрою: «Всі пострадянські країни ці реформи провели мирним шляхом протягом 5-6 років. Нам доведеться робити все «з нуля».

Крім того, керівник регіону заявив, що ходив і ходитиме на всі зустрічі з громадою, аби повернути довіру до влади: «У нас буде громадський контроль. Ми хочемо, щоб нас контролювали. Я про це мрію. В своїй роботі ми повинні бути відкриті, прозорі, логічні, ефективні».

Відсьогодні в кабінеті голови  облдержадміністрації на всіх заходах будуть присутні представники громадськості.

Найважливішим завданням для себе, як голови обласної держадміністрації, Валерій Баранов назвав поповнення доходної частини бюджету. Для цього він запропонував разом з  обласною радою переглянути податкові пільги.

- Я не закликаю махати шашкою, але в нашій країні щорічно надається пільг на 64 млрд. грн.. Нагадаю, весь бюджет соціально-економічного розвитку країни – 3,5 млрд. грн.. Ви уявляєте, якби ці гроші надходили до бюджету, як би розквітла Україна? Ми повинні передивитися, кому і які пільги ми надаємо, - зазначив Валерій Баранов.

Найближчим часом голова ОДА планує зустрітися з керівниками промислових підприємств та підприємцями регіону, аби разом знайти шляхи виходу з цієї ситуації.

Говорячи про розвиток інфраструктури, Валерій Баранов зазначив, що отримав від Віце-прем'єр-міністра України – Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Володимира Гройсмана згоду, аби Запорізька область стала майданчиком для впровадження новацій і реформ, спрямованих на модернізацію країни.

- В Запоріжжі буде проведено великий інвестиційний форум, куди ми запросимо всіх бажаючих вкладати кошти. Для цього потрібно підготувати наші інвестиційні можливості. Ми повинні доказати інвесторам, яка земля, які ресурси у нас є, що ми можемо запропонувати. Найголовніше наше завдання – підйом економіки, бо це – запорука всіх наших успіхів. Я готовий приймати будь-які пропозиції, - наголосив Валерій Баранов.

Наступного тижня голова облдержадміністрації планує зібрати народних депутатів України від Запорізькій області і просити їх посприяти підготовці змін на законодавчому рівні.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні

«Хтось мав це робити»: у Запоріжжі вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи

«Ми відчуваємо, що не самотні, адже нас підтримують та допомагають»: діти-сироти отримали ноутбуки від благодійників

Спортивне орієнтування: «Їжаки» з Запоріжжя шукають шлях до перемоги