Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Міжнародний АгроІнвестФорум: сучасні аграрні технології, обладнання та консалтинг

12 березня 2014 - 11:51

Міжнародний АгроІнвестФорум: сучасні аграрні технології, обладнання та консалтинг

Заступник голови обласної державної адміністрації (стажування) Олег Ніколенко взяв участь у відкритті IV Міжнародного АгроІнвестФоруму, який розпочав роботу у виставковому центрі «Козак -Палац».

Захід організований Запорізькою торгово-промисловою палатою за підтримки Комітету підприємств агропромислового комплексу при ТППУ, Аграрної біржі, Українського клубу аграрного бізнесу, Національної асоціації сільськогосподарських дорадчих служб України «Дорада».

Сучасні аграрні технології, обладнання та консалтинг представили на Форумі понад 250 представників громадських організацій, фінансових установ, галузевих асоціацій, учених і потенційних інвесторів, а також підприємств з Дніпропетровської, Запорізької, Київської, Кіровоградської, Луганської, Харківської та Херсонської областей.

Цього року основну увагу організатори  заходу вирішили приділити ринку продовольства та екологічно чистому виробництву. Тож учасники семінарів обговорили питання продовольчої безпеки, можливості ринків сільськогосподарської продукції, логістику зберігання та переробки зерна, а також плодоовочевої продукції. Крім того, у ході обговорення була порушена тема реєстрації прав на землю.

Під час теоретичної частини заходу учасники також вивчили досвід Республіки Польща щодо підтримки виробництва та експорту сільгосппродукції.

Один з тематичних напрямків, якому було приділена увага - перспективи органічного виробництва в Україні. Активну участь у дискусії взяли представники Клубу органічного землеробства, Центру екологічної культури в Запоріжжі, «Органік Стандарт» у південному регіоні.

З інформаційними доповідями виступили представники Комітету підприємців агропромислового комплексу при Торгово-промисловій палаті України, Комітету підприємців АПК при ТППУ, КА «УкрАгроКонсалт».

Також у ході триденної роботи Форуму планується розглянути питання отримання та використання альтернативних видів палива, ситуацію на українському ринку твердого біопалива, переваги переходу на альтернативну енергетику, а також упровадження раціонального підходу до використання місцевих ресурсів.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»

Понад 50 дітей Запорізької області стали новими учасниками патріотичного руху «Байда»

Запорізька обласна державна адміністрація та CIVIC обʼєднали зусилля для захисту цивільного населення

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Програма ВІДНОВА:UA запрошує молодь на унікальний обмін

Впродовж доби окупанти 349 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 799-го дня війни

Заступник голови обласної державної адміністрації Семікін Михайло Олександрович

Заступник голови обласної державної адміністрації Будяк Наталія Юріївна

Уникати масових скупчень та долучатися до Великодніх служб онлайн закликають у Запорізькій єпархії ПЦУ та Нацполіціі

Заклади охорони здоровʼя області реформують

Заступник голови обласної державної адміністрації Щербаков Олександр Валерійович