Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Підписаний між облдержадміністрацією та Народною радою Меморандум передбачає консолідацію запорізької громади

14 березня 2014 - 13:44

Голова обласної державної адміністрації Валерій Баранов та секретар Народної нади Олег Ткаченко в присутності десятків громадських активістів та журналістів підписали Меморандум про взаємодію та співпрацю між Запорізькою ОДА та Народною радою Запоріжжя і Запорізької області – коаліцією громадських організацій та рухів, яку створено запорізьким Майданом.

Сторони, маючи на меті підвищення ефективності участі громадськості у формуванні та реалізації державної політики в регіоні, становлення інститутів місцевої демократії та поліпшення інформування населення з питань розвитку громадянського суспільства, взяли на себе низку зобов’язань. Так, облдержадміністрація зобов’язана інформувати Народну раду про свою діяльність, запрошувати її уповноважених представників для участі в оперативних нарадах, колегіях, засіданнях консультативно-дорадчих органів; розглядати пропозиції Народної ради щодо кадрових призначень у ЗОДА, вносити кандидатури громадських активістів, що відповідають кваліфікаційним вимогам, до кадрового резерву; спільно розробляти пропозиції щодо вдосконалення чинного законодавства, проекти та програми соціально-економічного і культурного розвитку територій з метою підвищення ролі громадськості в управлінні державними справами.

Народна рада взяла на себе зобов’язання інформувати ЗОДА про свою діяльність, запрошувати уповноважених представників влади на свої засідання, передавати до уповноваженого структурного підрозділу ЗОДА протоколи засідань, звернення, ухвали та інші документи, що потребують реагування або ознайомлення, сприяти взаємодії ЗОДА з представниками громадських організацій, рухів, громадськими активістами та інше.

Меморандум набирає чинності з дня підписання і діє до прийняття спільного рішення про його скасування.

Під час зустрічі з громадськістю, яка була присутня під час підписання документа, голова облдержадміністрації Валерій Баранов поінформував про спільну роботу з представниками громадських організацій, які проявляють активність на території області. За словами очільника регіону, сьогодні вдалося позбавитися протиріч заради єдності й ефективної роботи. На прохання представників Народної ради - громадського об’єднання «Народна самооборона» та активістів Народного контролю, який знаходиться в стадії формування, облдержадміністрація надала приміщення для їхнього базування, готує необхідну оргтехніку і обладнання. Також Валерій Баранов повідомив про формування нового складу Громадської ради при облдержадміністрації, а також про тісну співпрацю з лідером об’єднання «Запорожье против беспредела» Оленою Єрьоменко, яка присутня на всіх важливих заходах за участю голови ОДА та його заступників.

Забезпечивши вільний доступ до органів влади, голова облдержадміністрації Валерій Баранов підкреслив, що  особисто готовий зустрічатися з кожним, хто має конструктивні пропозиції щодо покращення системи роботи в регіоні. Він подякував за підготовлений Меморандум і запевнив, що готовий виконувати всі його пункти.    

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 796-го дня війни

Іван Федоров про призов на строкову службу на ТОТ

Звернення керуючого Запорізькою єпархією православної церкви України єпископа Фотія напередодні Великодня

Свято краси та грації, сили та швидкості: відбувся обласний фінал змагань «Пліч-о-пліч» з черліденгу та футзалу

«Талант на мільйон для ЗСУ»: запорізькі школярі об'єдналися у боротьбі за перемогу

Дізнайтеся про силу українського громадянського суспільства: новий онлайн-курс розкриває секрети нашої стійкості

Юні баскетболістки із Запоріжжя – чемпіонки України

СБУ встановила ще 6 правоохоронців-перевертнів, які займаються репресіями та фабрикують «докази» проти українців на тимчасово окупованих територіях

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Одного чоловіка поранено під час ворожої атаки на Запорізький район

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 795-го дня війни

Прилади нічного бачення (монокуляри та бінокуляри) постійно потрібні нашим захисникам.