Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізькі підприємці взяли участь у телемості, готуючись до Форуму українського бізнесу

14 березня 2014 - 15:59

Запорізькі підприємці взяли участь у телемості, готуючись до Форуму українського бізнесу

У рамках підготовки до проведення загальнонаціонального Форуму українського бізнесу  відбувся телеміст за участю представників великого та середнього бізнесу між Києвом, Донецьком, Запоріжжям, Луцьком та Хмельницьким. Від Запоріжжя взяли участь голова Регіональної ради підприємців Ірина Лех та її заступник Олена Єрьоменко,  президент  обласного союзу ппромисловців та підприємців (роботодавців) «Потенціал» Петро Ванат, голова спостережної ради «Запорізький інструментальний завод ім. Войкова»  Олексій Литвин, представники малого та середнього бізнесу.

Учсники телемосту порушили таке актуальне питання як радикальні підходи до боротьби з корупцією; обговорили шляхи запровадження ефективного громадського контролю за діяльністю Уряду, а також  підтримки бізнесом  дій влади при врегулюванні кризової ситуації в Криму.

- Якщо ми хочемо покінчити з корупцією – це має бути на загальнозаконодавчому рівні, на рівні прийняття рішення Урядом і на відповідному рівні області та районів. Я вважаю, що влада створила безліч вертикальних структур, які крім  шкоди економіці країни не принесли нічого.

Коли в країні 77 контролюючих органів, і з них 42 мають право призупинити або зупинити діяльність будь-якої господарської структури – в таких умовах робота бізнесу просто неможлива. Потрібно спростити все управління господарством у країні, треба прибрати ці структури, контрольні функції повинні перейти до центральних структур по вертикалі, – висловив своє бачення під час дискусії Петро  Ванат.

Модератор телемосту - голова ради підприємців при КМУ, президент Української аграрної конфедерації Леонід Козаченко поінформував учасників про підготовку експертами програмних документів, які будуть запропоновані Верховній Раді України та Кабінету Міністрів України.

Ознайомитися із зазначеними документами, залишити свої коментарі та пропозиції можна за посиланням - http://www.forum2014.com.ua/?page_id=25.

Також повідомив, що 20 березня  відбудеться Форум українського бізнесу за участю Прем`єр-міністра та членів Кабінету Міністрів, на якому учасникам кожного регіону буде надано  час для виступу та внесення пропозицій. 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Допомагаємо військовим посилювати захист сучасними засобами радіоелектронної боротьби, – Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 246 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 800-го дня війни

Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» відкриє двері для відвідувачів

Допомога армії, безпека та комфорт наших людей – незмінні пріоритети голови ЗОДА Івана Федорова

Великдень-2024: онлайн-трансляція богослужінь

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»

Понад 50 дітей Запорізької області стали новими учасниками патріотичного руху «Байда»

Запорізька обласна державна адміністрація та CIVIC обʼєднали зусилля для захисту цивільного населення

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Програма ВІДНОВА:UA запрошує молодь на унікальний обмін