Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Завдання влади – створити всі умови для процвітання бізнесу – Валерій Баранов

14 березня 2014 - 16:02

Голова обласної державної адміністрації Валерій Баранов провів зустріч з представниками союзу промисловців та підприємців «Потенціал», яка відбулась у готелі «Інтурист». Учасники заходу – представники провідних промислових, будівельних, аграрних, енергопостачальних, наукових підприємств, а також ЗОСППР "Потенціал", ЗТПП, банківських установ, галузеві організації роботодавців, керівники райдержадміністрацій.

Голова облдержадміністрації Валерій Баранов зупинився на основних напрямках роботи, які, на його переконання, дозволять подолати кризові явища в соціально-економічному житті області. Зокрема, посадовець повідомив, що створено Комітет громадського контролю, підписано Меморандум з Народною радою, а найближчим часом буде створена нова Громадська рада при облдержадміністрації.

- Ми знайшли порозуміння з більшістю громадських організацій та активістів, а це означає, що ми припиняємо суспільно-політичну боротьбу та переходимо до практичної роботи, - підкреслив Валерій Баранов.

Також очільник регіону зупинився на деяких підсумках соціально-економічного розвитку Запорізького краю. Так, обсяги промислового виробництва торік були збільшені на 5%, зростання демонструє  сільське господарство, продовжує зростати і рівень заробітної плати. Разом з тим, негативні тенденції спостерігаються на ринку металургії, машинобудування та легкої промисловості.

Серед першочергових заходів, які необхідно вжити, керівник обласної виконавчої влади відзначив стабілізацію ситуації, децентралізацію влади, у тому числі ефективну кадрову політику та повернення довіри до влади, розвиток системи місцевого самоврядування, а також створення умов для розвитку бізнесу.

- Наше завдання - створити умови для вашого процвітання, - резюмував Валерій Баранов, звертаючись до промисловців та підприємців.

У ході зустрічі виступили керівники провідних запорізьких підприємств - „ЗМК “Запоріжсталь”, ВАТ КП “Науково-виробничий комплекс “Іскра”, ПАТ «Запорізький автомобілебудівний завод» тощо. Представники бізнесу озвучили свої побажання щодо подальшої взаємодії з дозвільними органами, а також пропозиції, спрямовані на оптимізацію роботи та спрощення деяких процедур.

Валерій Баранов запевнив учасників зустрічі, що всі пропозиції будуть детально проаналізовані та направлені до центральних органів влади.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 246 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 800-го дня війни

Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» відкриє двері для відвідувачів

Допомога армії, безпека та комфорт наших людей – незмінні пріоритети голови ЗОДА Івана Федорова

Великдень-2024: онлайн-трансляція богослужінь

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»

Понад 50 дітей Запорізької області стали новими учасниками патріотичного руху «Байда»

Запорізька обласна державна адміністрація та CIVIC обʼєднали зусилля для захисту цивільного населення

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Програма ВІДНОВА:UA запрошує молодь на унікальний обмін

Впродовж доби окупанти 349 разів ударили по Запорізькій області