Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Прийняті у 2005 році рішення виконані не зовсім задовільно

23 березня 2006 - 12:36

Такий висновок зроблено на засіданні координаційної ради по боротьбі з наркоманією, венеричними захворюваннями та СНІДом при облдержадміністрації щодо виконання Програми протидії поширенню цих хвороб на теренах нашої області.

В області, як і в Україні, спостерігається зниження показника захворюваності на наркоманію з 4,8 осіб на 10. тисяч населення у 2001 до 3,3 у 2005 році. Але не може не турбувати інший факт. Продовжує зростати поширеність цієї хвороби серед населення – 31,6 осіб на 10 тисяч населення. Особливу стурбованість викликає розповсюдження наркопатології серед дітей та підлітків.

Нині в обласному наркодиспансері в лікувальний процес впроваджено сучасні методи медичної реабілітації наркозалежних за системою «12 кроків». На базі обласного благодійного фонду «Сподівання» триває створення центру ресоціалізації для тих, хто ще «дружить» з наркотиками.

Пропагування здорового способу життя здійснюється через діяльність 22 мобільних консультативних пунктів, через подібні пункти в притулках області, через «телефони довіри». Не до кінця використаними є зв'язки з неурядовими організаціями, не впроваджуються інформаційно-просвітницькі програми в засобах масової інформації. В громадських місцях або зовсім відсутня, або малоефективна соціальна реклама з питань ВІЛ-інфекції, наркоманії, венеричних захворювань. Хоча згадані хвороби вже перестали бути проблемою лише асоціальних груп населення. Все більше вони торкаються благополучних верств.

 

Прес-служба облдержадміністрації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 790-го дня війни

Розбір завалів і демонтаж на ДніпроГЕС досі тривають, – Іван Федоров

Європейський тиждень вакцинації: лікарі нагадують про важливість щеплень

Робота для людей з інвалідністю: держава компенсує витрати на створення інклюзивних робочих місць

Уряд України надає грантову підтримку для розвитку агросектору

Запальний черліденг: запорізькі дівчата відточують свою майстерність

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 514 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 789-го дня війни

«До нас приїжджають діти з сусідньої області, адже в нас є укриття, а значить – можливість навчатися офлайн», – директорка однієї зі шкіл Запорізького району

Понад 10500 ноутбуків отримали школярі Запорізької області від ЮНІСЕФ

Понад 200 коптерів та іншої техніки передали військовим на Запорізькому напрямку