Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Євген Червоненко зустрівся з Леонідом Кравчуком

23 березня 2006 - 14:34

Голова облдержадміністрації Євген Червоненко, який перебуває у відпустці напередодні виборів, сьогодні зустрівся з лідером виборчого блоку «Не Так!» - першим Президентом України Леонідом Кравчуком, який прибув до Запоріжжя у партійних справах.

Після конфіденційного спілкування керівник області та його гість провели брифінг і оприлюднили теми, які обговорили за закритими дверима, а також відповіли на запитання журналістів регіональних ЗМІ.

- Зустріч з першим Президентом нашої держави Леонідом Макаровичем Кравчуком, з яким Україна здобувала свою незалежність, для мене велика честь, - наголосив голова ОДА Євген Червоненко. – Я інформував його, що курс регіональної політики спрямовую на консолідацію всіх сил – і проурядових і опозиційних – для досягнення єдиної мети – піднесення авторитету Запорізького краю, підвищення рівня демократизації у суспільстві, покращення добробуту населення, прискорення соціально-економічного розвитку області.

Підтвердженням реальної підтримки такої політики Євген Червоненко вважає факт підписання Меморандуму про співпрацю лідерами майже всіх політичних сил області.

- Цей важливий для області документ підписав також лідер обласної організації СДПУ(о) – партії конструктивної опозиції, - повідомив губернатор. – На жаль, тільки керівництво обласного осередку Партії Регіонів не підтримало його.

Євген Червоненко висловив свою стурбованість конкретними закликами до протиправних вчинків, що виходять із передвиборчих штабів окремих кандидатів у депутати всіх рівнів від Партії Регіонів . Йдеться про можливу дестабілізацію ситуації під час виборів, блокування виборчих дільниць, якщо результати не будуть відповідати їх очікуванням.

- Як керівник виконавчої влади в регіоні, який покликаний забезпечити дотримання законності в усіх сферах, я заявляю, що не допущу проявів конфронтації, порушення Конституції і Закону на території нашої області, - підкреслив губернатор. – Запевняю, що вибори тут відбудуться у повній відповідності до вимог українського законодавства.

Лідер виборчого блоку «Не Так!» Леонід Кравчук щиро підтримав позицію запорізького губернатора щодо політики консолідації в регіоні всіх сил та забезпечення законності під час проведення виборів. Він дав негативну оцінку протиправним закликам лідерів Партії Регіонів їх бойкотувати.

- Це найбільша дурість, яка може призвести до повної відсутності влади в країні, - наголосив Леонід Кравчук. Звертаючись до журналістів, він попросив: - Роз'яснюйте людям, на скільки це небезпечно. Вже не кажу про те, скільки додаткових коштів треба буде залучити для проведення повторних виборів. А вони вкрай потрібні для вирішення нагальних економічних проблем в державі. Погодьтеся, тільки делітанти від політики, претендуючи на якесь місце на політичному Олімпі, можуть жертвувати інтересами України.

Також гість поділився своїми враженнями від перебування у Запоріжжі. Зокрема, зазначив, що в регіоні, який набуває важливого значення як в економічному, так і в політичному житті країни, зрощуються паростки демократії, присутній плюралізм у політичних думках, які сьогодні вже висловлюються вголос, об'єднуються зусилля представників різних політичних і філософських поглядів.

- Влада і опозиція мають співпрацювати на благо України, - підтвердив перший Президент нашої держави.

Євген Червоненко і Леонід Кравчук також інформували журналістів про своє бачення розвитку ситуації в країні після виборів. Обидва дотримуються єдиної думки про необхідність визнання законних результатів чесних і прозорих виборів, які посприяють подальшому розвитку демократичних процесів в нашій державі.




Прес-служба облдержадміністрації.

Читайте також

Світло культури в темряві війни: у Запоріжжі відбувся фестиваль фільмів національно-культурних товариств

США схвалили пакет військової допомоги: Україна отримає нове озброєння та посилить свою обороноздатність

Як в Запоріжжі оформити догляд за людиною похилого віку чи з інвалідністю?

Компас вкаже напрямок: в Запоріжжі школярі навчаються спортивного орієнтування

Освітній сервіс єДокумент в «Дії»: запитання та відповіді

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 428 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 790-го дня війни

Розбір завалів і демонтаж на ДніпроГЕС досі тривають, – Іван Федоров

Європейський тиждень вакцинації: лікарі нагадують про важливість щеплень

Робота для людей з інвалідністю: держава компенсує витрати на створення інклюзивних робочих місць

Уряд України надає грантову підтримку для розвитку агросектору